Personlig assistans, ledsagar- och avlösarservice

Kvinna och man jobbar

 

Vi inom LSS Funktionsstöd erbjuder dig personlig assistans, ledsagarservice och avlösarservice. Här kan du läsa om vad de olika insatserna innebär och om hur du söker.

För att få personlig assistans, ledsagarservice (ledsagning) eller avlösarservice (avlösning) så behöver du ett beslut från Socialförvaltningen. Läs mer om hur du gör för att ansöka om stöd för funktionsnedsättning på följande sida.

Personlig assistans kan du får när du har en stor och varaktig funktionsnedsättning och behöver stöd i din vardag. Det kan till exempel handla om hjälp med personlig hygien, klä av och på dig, äta och kommunicera med andra. Personlig assistans får du i ditt egna hem.

Vi inom LSS Funktionsstöd har en genuin känsla och stor erfarenhet av att arbeta tillsammans med personer med olika funktionsnedsättningar. Vi erbjuder personlig assistans till dig i livets alla skeden.

När du väljer att ha oss som dina utförare av personlig assistans så planerar vi tillsammans med dig för att hitta lösningar som passar just dig och din vardag. Du är också med och bestämmer vem eller vilka som ska vara dina personliga assistenter. Målet är att du ska leva ett så självständigt liv som möjligt, på dina egna villkor.

Gräsgatan 22 är en servicebostad där hyr en av fem lägenheter med personlig assitans. 

Läs mer om Gräsgatan 22 genom att följa den här länken:

En ledsagare är en person som möter dig hemma och sedan följer med dig till en aktivitet som du själv bestämmer. Det kan till exempel vara att besöka vänner, gå på bio eller resor.

Om du vill så hjälper ledsagaren dig att genomföra aktiviteten och följer dig sedan hem.

Om du har personlig assistans så ingår ledsagarservice också. 

Genom avlösarservice får du som förälder eller anhörig stöd i omvårdnaden av din närstående som har en funktionsnedsättning.

Det innebär att en personal tillfälligt övertar ansvaret för omsorgen och omvårdnaden så att du som förälder och anhörig kan få möjlighet till vila och göra saker på egen hand.

Avlösarservice kan ske regelbundet eller sporadiskt vid behov. Det kan utföras när som helst på dygnet oavsett veckodag. 

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 oktober 2016