Arbeta hos oss

Vill du arbeta inom Råd & Stöd? Vi satsar på dig som jobbar hos oss, du är vår viktigaste resurs. När du jobbar hos oss har du ett meningsfullt jobb och gör skillnad varje dag. På den här sidan hittar du information om vilken bakgrund och utbildning som krävs och en beskrivning av Råd & Stöds verksamheter. Det finns också en länk till våra lediga jobb och våra lediga timvikariat.

Medarbetarer läser tidning för brukare

 

Din yrkes- och utbildningsbakgrund

För att jobba hos oss ska du ha fyllt 18 år och ha en godkänd eller pågående utbildning som är relevant för tjänsten du söker. Som person ska du vara positiv, flexibel, ansvarsfull, ha lätt för att samarbeta och ha ett bra bemötande. Du måste behärska det svenska språket väl, både i tal och skrift. Många får en första kontakt med oss genom praktik som skolan ordnar. Om du under praktiken trivs med oss och vi med dig, finns det möjlighet att fortsätta att jobba som vikarie.

Beskrivning av Råd & Stöds verksamheter

Inom Råd & Stöd har vi idag cirka 80 verksamheter med 500 medarbetare inom olika yrken; vårdare, skötare, socialsekreterare, behandlingsassistenter, pedagoger och arbetsterapeuter för att nämna några.

Vi har verksamheter för personer med funktionsnedsättning, psykisk ohälsa och sociala och personliga svårigheter.

Funktionsnedsättning

Våra cirka 30 dagliga verksamheter och andra typer av stöd vänder sig till vuxna personer med funktionsnedsättning. Stödet utgår från den enskilda personens behov och önskemål och bidrar till personens egen utveckling genom meningsfulla aktiviteter.

Psykisk ohälsa

Vi ger stöd till vuxna personer med psykisk funktionsnedsättning och/eller beroendeproblematik. Stödet utgår från den enskilda personens behov och önskemål och bidrar till personens egen utveckling och möjlighet att leva ett självständigt liv.

Sociala och personliga svårigheter

Vi ger socialt stöd till barn, unga, vuxna och familjer som öppenvård och på boenden. Stödet kan ges vid enstaka tillfällen eller under en längre tid och utgår från den enskilda personens behov och önskemål.

Lediga jobb och ansökan

Via länken "Lediga jobb i Linköpings kommun"hittar du generell information om arbete i Linköpings kommun och där listas alla lediga jobb. Det är även där du fyller i och skickar in din ansökan.

Timvikariat

Vårt behov av timvikarier är störst under sommaren men vi behöver även vikarier under resten av året.

Har du några frågor kring våra timvikariat eller andra jobb, så kontakta någon av våra HR-konsulter.

Beatrice Hauswald

HR-konsult

Råd & Stöd

Telefon:

013-26 26 62

E-post: beatrice.hauswald@linkoping.se

Susanne Stoppert

HR-konsult

Råd & Stöd

Telefon:

013-26 37 05

E-post: susanne.stoppert@linkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 10 februari 2018