Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är till för dig som har en funktionsnedsättning och behöver stöd på ditt arbete. Du ska ha ett beslut från socialförvaltningen för att vara på en daglig verksamhet. På din dagliga verksamhet kan du arbeta med sådant som du är intresserad av.

Leanlink har 31 olika dagliga verksamheter. På alla fungerar det så här:

  • Du kan själv påverka dina arbetsuppgifter och din dagliga verksamhet
  • Du kan arbeta på flera dagliga verksamheter under veckan
  • Du kan vara i våra dagliga verksamheter oavsett vilka hjälpmedel du behöver
  • Daglig verksamhet har öppet dagtid alla vardagar

Vi arbetar enligt Pedagogiskt arbetssätt. Det innebär att vi tillsammans med dig anpassar arbetsuppgifterna och miljön så att det passar dig. Det gör också att du hela tiden vet vad som ska hända och vad du ska göra.

Information om Leanlinks dagliga verksamheter

Hos oss kan du utföra olika uppgifter utifrån dina intressen och behov.
Till exempel

  • Administrativa uppgifter
  • Träarbete
  • Lagerarbete
  • Renovera secondhandprodukter
  • Andra uppgifter efter dina önskemål

Vi planerar din sysselsättning tillsammans.

På Fanfaren jobbar vi med dator och gör den lättlästa tidningen Fanfaren. Vi skriver artiklar och gör intervjuer till tidningen Fanfaren. Vi spelar även spel på datorn.

Fixarna är till för dig som behöver en lugn miljö och mycket stöd av personal. Vi jobbar bland annat med att packa  och köra ut fruktkorgar till några verksamheter. Vi hämtar och lämnar material.

Företagsplatser är en verksamhet där du har din sysselsättning på en arbetsplats. För att ha en företagsplats behöver du ett LSS-beslut om daglig verksamhet.
Målet är att hitta en sysselsättning som du tycker känns meningsfull och där det finns möjlighet för dig att utvecklas.


Guldkanten är till för dig som är lite äldre. Du är med i aktiviteter som du tycker om och mår bra av. Det kan till exempel vara att baka, lyssna på musik, använda iPad eller vara med i samtalsgrupp.

 

Hajkarna är en liten grupp för dig som behöver mycket stöd. Hos Hajkarna jobbar vi med aktiviteter som du tycker om och mår bra av. På Hajkarna är vi mycket utomhus. En del dagar lagar vi mat över eld.

 


På Hårddiskarna kan du skapa foto och film. Vi använder kameror och datorer i arbetet.

Vi på IT-pall monterar och packar varor till företag. I Ullared och på Maxi finns varor som IT-pall har packat. Det är ett roligt och omväxlande arbete. IT-pall är en arbetsplats som liknar ett vanligt jobb.

På Fiket säljer vi kaffe, smörgåsar och kakor. Gäster på Fiket är de som jobbar i huset och personer som är på kurs. Fiket är en arbetsplats som liknar ett vanligt jobb.

På Kafé Kollektivet säljer vi fika till studenter. Vi gör smörgåsar och kakor som vi säljer. Vi håller snyggt i kaféet. Kafé Kollektivet är en arbetsplats som liknar ett vanligt jobb. Tillsammans skapar vi bra dagar.

Klippan är en daglig verksamhet för dig som gillar att göra olika saker. Det är viktigt att du får göra saker som du tycker om och mår bra av.

På KulTuren arbetar vi med sång och musik, teater och skapande verksamhet. Vi spelar upp föreställningar med teater och musik för publik varje år.

Vill du arbeta i butik? På ICA Maxi jobbar du med att plocka fram varor  
och hålla snyggt i butiken. Daglig verksamhet har en grupp som jobbar 
på ICA Maxi med stöd av en arbetshandledare.

Navet är till för dig som gillar att jobba med olika saker. Du kan jobba både ensam och i grupp.

Oasen är en liten grupp för dig som behöver mycket stöd. På Oasen jobbar vi med aktiviteter som du tycker om och mår bra av.

Vill du jobba med transporter och trädgårdsarbete? Park och Service är en arbetsplats som liknar ett vanligt jobb.

Gillar du att göra mackor och träffa kunder? På Poliskaféet säljer vi mat och fika till personalen i polishuset. Poliskaféet är en arbetsplats som liknar ett vanligt jobb. Tillsammans skapar vi bra dagar.

Radio Leo är en studio som gör egna radioprogram. Här arbetar du som reporter på en radiostation. Radio Leo gör program som vi själva vill lyssna på. Radio Leo är en arbetsplats som liknar ett vanligt jobb.

Sensum är till för dig som vill ha en lugn och trygg daglig verksamhet. Vi jobbar med aktiviteter som du tycker om och mår bra av.

På Skägget jobbar vi med att packa varor. Vi jobbar med färg och textil. Skägget har en butik där vi säljer det vi tillverkar. Tillsammans skapar vi bra dagar.

Snicken är en daglig verksamhet för dig som gillar att göra olika saker. Såga, slipa och måla trä. Ta isär elmätare och elkablar. Flytta och sortera metaller och plast. Utomhusgrupper.

Tinnerö är en daglig verksamhet för dig som har stort behov av stöd. Vi jobbar ofta ute i området Tinnerö. Våra lokaler finns i Lambohov.

På Tornby jobbar vi med att montera och packa varor till företag. Gillar du att vara noggrann och jobba med händerna är Tornby en arbetsplats för dig.

Torpet är till för dig som behöver en lugn miljö och mycket stöd av personal. På Torpet har vi olika aktiviteter.

Vill du arbeta utomhus? På Trädgårdsgruppen kan du arbeta med trädgårdsarbete och miljövård.

På Valla folkhögskola finns en daglig verksamhet  som jobbar med trädgård och service. Du kan bland annat klippa gräs och rensa rabatter. Kratta löv och skotta snö och arbeta som vaktmästare.

Westmansgatan är en mindre grupp för dig som behöver mycket stöd av personal. Vi har olika aktiviteter för att du ska må bra och utvecklas. Tillsammans gör vi din dag till en bra dag!

Gillar du att göra mackor och träffa kunder? På Åleryds kafé säljer vi mat och fika. Åleryds kafé är en arbetsplats som liknar ett vanligt jobb.

Årstiden är en daglig verksamhet för äldre där du kan delta i många olika aktiviteter. Gruppen lagar mat och ordnar fest vid jul, påsk och andra högtider.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 7 juni 2018