Evakueringsplatser för asylsökande

Leanlink Stöd & Service driver boenden med evakueringsplatser för asylsökande på uppdrag av Linköpings kommun och Migrationsverket.

På uppdrag av Migrationsverket

Under hösten 2015 öppnade Linköpings kommun boenden med evakueringsplatser för asylsökande och gav Leanlink uppdraget att driva dessa.

Bakgrunden till öppnandet av boenden med evakueringsplatser är att Migrationsverkets egna boendeplatser för asylsökande inte räcker till. De behöver därför hjälp av kommuner och myndigheter med att ordna tillfälligt boende, så kallade evakueringsplatser. Avtal skrivs med kommunerna baserat på det behov Migrationsverket ser. Ett boende med evakueringsplatser är ett första boende under tiden de asylsökande registrerar sina ansökningar och väntar på att få komma till Migrationsverkets asylboenden.

Mer information om olika typer av boenden för asylsökande och skillnaden dem emellan, finns beskrivet på Migrationsverkets hemsidsa.

Våra boenden

Boendena som Leanlink driver ska vara trygga och säkra med bemanning dygnet runt. Våra medarbetare har kompetens inom olika språk och ett stödjande förhållningsätt. De ska bidra till att de boende deltar i dagliga sysslor och uppgifter som behövs för att driva boendena. Målet är även att samarbeta med frivilligorganisationer för att skapa en meningsfull vardag med olika aktiviteter.

Kontakta verksamhetschef

Snezana Nero

Verksamhetschef

Telefon:

013-20 73 61

Vill du arbeta som flyktingmottagare?

Om vi är i behov av personal finns information om det på sidan arbeta hos oss.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 2 november 2016