Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Linköping – En väg ut till internationella affärer

Vi lever i en globaliserad värld som kännetecknas av ökad rörlighet för människor, varor och tjänster. Detta öppnar för möjligheter men ställer även nya krav. Linköpings kommun kan bidra till att skapa kontakter och öppna dörrar för företag i Linköping som vill ut på en internationell marknad.

 

Den ökade konkurrensen mellan städer och regioner gör det ännu viktigare att synliggöra Linköping och våra styrke- och, kompetensområden och visa på Linköpings attraktivitet för etableringar och samarbeten på en internationell arena. Genom god samverkan mellan näringsliv, universitet och offentliga aktörer kan vi stärka vår konkurrenskraft.

Linköpings kommun kan här bidra till att skapa kontakter och öppna dörrar för företag i Linköping som vill och ska ut på en internationell marknad.

Linköpings internationella arbete

Som en kommun i framkant samarbetar Linköpings kommun med städer och regioner i många olika länder. Det finns ett omfattande engagemang från både politiker och tjänstemän i kommunen. Linköpings kommun driver sitt internationella arbete tillsammans med andra offentliga myndigheter och organisationer t ex Länsstyrelsen, Region Östergötland, Business Sweden, Östsvenska Handelskammaren men även i utbyte med svenska ambassader utomlands och olika länders ambassader i Stockholm. 

Näringsliv och tillväxt genomför varje år besök i utländska städer, många gånger med näringslivsfokus. Här har du som företagare i Linköping möjlighet att följa med vår delegation och ta del av nya kontakter och affärsmöjligheter. Du får en väg in till exempelvis nya marknader, partnerskap med andra företag och kontakt med investerare.

Nästa besök

Nästa planerade besök går till USA. Vi reser den 29 januari - 2 februari och besöker Palo Alto, Silicon Valley och San Fransisco. I gruppen deltar politiker, representanter från Näringsliv och tillväxt, Science Park Mjärdevi, Linköpings universitet och företag med säte i Linköping. Programmet har starkt företagsfokus och vi träffar organisationer som på olika sätt är involverade i innovationsutveckling och innovationssystem.

Som deltagande företag finns självfallet möjlighet att komma med förslag till specifikt besök i Palo Alto. Det är kanske någon speciell organisation eller potentiell partner du önskar träffa och då kan vi hjälpa till med att "öppna dörrar" inför ett eventuella besök. Deltagande företag följer huvudprogrammet endast i de delar som är relevanta. Företagen som följer med står själva för alla kostnader i samband med resan.

Fler resor

Det blir fler tillfällen under 2018, efterföljande delegationsresa går till till Kina. Mer information kommer efter årsskiftet.

Varmt välkommen att utveckla dina internationella affärer tillsammans med Linköpings kommun. Vi önskar vara en möjlig väg för Linköpings näringsliv att bredda sin verksamhet internationellt. För mer information kontakta oss på Näringsliv och tillväxt enligt nedan.

Kerstin Reimstad

Utvecklingsstrateg Näringsliv och tillväxt

Skicka e-post till Kerstin

E-post: Kerstin.Reimstad@linkoping.se

Telefon: 013-26 31 02

Erik Åqvist

Näringslivsutvecklare Näringsliv och tillväxt

Skicka e-post till Erik

E-post: erik.aqvist@linkoping.se

Telefon: 013-26 25 36

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 22 december 2017