Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Linköping nominerad till Årets Stadskärna

Fler idéer än någonsin har blivit och håller på att bli till verklighet i vår stadskärna. Privata och offentliga aktörer arbetar tätt tillsammans med ett ständigt utvecklingsarbete. Vi har ambitioner, visioner och drömmar för Linköpings innersta. Därför ansöker Linköping om att bli Årets Stadskärna 2018. Nu är det klart att vi är en av de tre slutnominerade!

Det är Föreningen Svenska stadskärnor som årligen delar ut utmärkelsen Årets Stadskärna. Priset går till den kandidat som under de senaste åren gjort störst framsteg i förnyelsen av stadens centrum genom samarbete mellan privata och offentliga aktörer. Finalen hålls i Västervik 30 maj.

– Här finns energin och viljan att hela tiden utveckla vårt innersta. Linköping City Samverkan är stolta över att vi tillsammans har sett till att fler idéer än någonsin, har blivit eller håller på att bli, till verklighet i Linköpings innerstad, säger Roger Ekström ordförande i Linköping City Samverkan AB.

Samverkan ger framgång

Tack vare ett välfungerande samarbete mellan företag, fastighetsägare och kommun så kan vi snabbt komma långt i stadskärnans utveckling.

– Vi arbetar hela tiden tillsammans – som en enad kraft - för att skapa resultat, säger Jonas Sjölin, chef på Stadsmiljökontoret, som också är kommunens representant i Linköping City Samverkans styrelse.

Vad tycker du?

Förutom den formella ansökan finns en digital populärversion i form av en webbsida och en broschyr. På Linköping Innerstas webbplats kan du lära känna Linköpings hjärta lite närmare genom en familj, i tecknad form, som guidar runt.

På samma sida finns ett webbformulär där du även har möjlighet att skicka in önskemål och drömmar för stadens innersta. Där hoppas vi att du som företag vill lämna in dina tankar och vara med i utvecklingen. Sätt höga ambitioner och dröm stort – vad ser du i framtidens innersta?

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 28 mars 2018