Utbildningsförvaltningen

Vårt uppdrag är att utveckla och rusta våra barn och unga med kunskap inför framtiden – ett väldigt viktigt och meningsfullt jobb.

Vi jobbar nära våra barn, ungdomar och vuxna och har en varierande och utmanande vardag. Eftersom Linköpings kommun ser positivt på idéutveckling kan våra kunskapsfrämjande idéer bli verklighet, stora som små.

Vi behöver vara tydliga i vår kommunikation, kunna sätta gränser och kunna prioritera samt fatta beslut. Utöver det måste vi vara ödmjuka och målmedvetna – vi jobbar ju med framtidens viktigaste personer: våra barn och unga. Om du har ett människointresse, är intresserad av utveckling och nyfiken på din omgivning finns det god möjlighet att du skulle trivas hos oss.

Vår förvaltning består av Utbildningskontoret samt en mängd verksamheter. Utbildningskontoret består av en barn- och ungdomsavdelning samt en bildningsavdelning och ansvarar för verksamheterna:

  • Förskola
  • Grundskola och fritidshem
  • Gymnasieskola
  • Särskola
  • Vuxenutbildning
  • Jobb- och kunskapstorget (arbetsmarknad och integration)

På förvaltningen finns också en gemensam förvaltningsadministration som består av administrativ personal, ekonomipersonal och personalansvariga.

Exempel på roller inom Utbildningsförvaltningen

Våra medarbetare gör idéer till verklighet

Måste undervisning ske i vanliga klassrum? Vad skulle hända om man gjorde skolande mer lockande för de elever som av olika anledningar inte kommer till skolan? De passionerade kollegorna på Berzeliusskolan gjorde om klassrummet till ett vardagsrum. Se här vilken fantastisk effekt det fick på närvaron.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 25 januari 2017