Dina förmåner

Linköpings kommun erbjuder fler förmåner än de som anges i kollektivavtalet. Här kan du läsa mer om dessa förmåner.

Som medarbetare i Linköpings kommun kan du köpa en cykel hos kommunens samarbetspartner till förmånligare pris genom bruttolöneavdrag.

Som medarbetare i Linköpings kommun kan du köpa en dator hos kommunens samarbetspartner till förmånligare pris genom bruttolöneavdrag.

Vi vill göra det enkelt för våra medarbetare att förena arbetsliv och privatliv. Om jobbet tillåter det kan du därför få möjlighet arbeta på distans. Du och din chef kommer överens om detta.

Hos oss har du i de flesta fall möjlighet att löneväxla till extra semesterdagar. Förutsättningen är att överenskommelsen finns med ditt fackförbund och att du har en anställningsform med semester.

Som medarbetare i Linköpings kommun kan du göra IVF/fertilitetsbehandling hos privat sjukvård och göra bruttolöneavdrag på lönen för kostnaden.

Hos oss får du som medarbetare friskvårdsbidrag på upp till 2 500 kronor per kalenderår. Friskvårdspengen gäller för alla medarbetare i Linköpings kommun som är tillsvidareanställda, oavsett sysselsättningsgrad, föräldraledighet, sjukskrivning, studielediga (studielediga måste ha arbetat minst 6 månader under kalenderåret). Friskvårdspengen omfattar också alla visstidsanställda i Linköpings kommun som har en tillfällig anställning under minst 6 månader under ett kalenderår. För timanställda kan särskilda arrangemang till mindre kostnad erbjudas.

Hos oss har du möjlighet att löneväxla till pension. Att löneväxla till pension innebär att du som anställd, genom avdrag på bruttolönen, avstår lön som i stället betalas in till den pensionsförsäkring som du valt för din tjänstepension.

Som medarbetare i Linköpings kommun kan du göra synfelsbehandlingar hos utvalda leverantörer och betala behandlingen med bruttolöneavdrag på lönen.

Du som medarbetare har rätt till terminalglasögon om du har behov av det och du arbetar framför bildskärm. Detta gäller för dem som arbetar mer än 1 timme om dagen vid bildskärm. Arbetsgivaren står för kostnader för synundersökning samt terminalglasögon. Val av glasögon styrs av synfel. I priset ingår kostnad för härdning och antireflexbehandling av glas.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Hjälp oss förbättra webbplatsen

Hur skulle den här sidan kunna bli bättre?

Senast uppdaterad den 7 december 2016