Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Folkungaskolan söker PsykologSista ansökningsdatum: 2016-12-31
Referensnummer: 125335

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Christer Helmersson, enhetschef, 013- 20 76 84
Anne Jonsson, HR konsult, 013-20 76 81

Ansök här!

Om arbetsplatsen

 Folkungaskolan ligger i centrala Linköping med närhet till huvudbiblioteket och kulturskolan. Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola med totalt ca 1300 elever och 135 personal.

Grundskolan har verksamhet för år 4-9, med inriktning mot musik, dans och science. Gymnasieskolan består av fyra program – samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet, estetiska programmet med musikinriktning och språkintroduktion. Folkungaskolan är en stor liten skola. Stor för att man har många intressanta profiler att välja mellan. Liten för att man känner sig trygg och vet vilka de flesta är. Organisatoriskt tillhör Folkungaskolan Utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun. 

Arbetsbeskrivning

Folkungaskolan söker en legitimerad psykolog till både gymnasiet och grundskolan. Arbetet kommer att innebära:

Folkungaskolan söker en legitimerad psykolog till både gymnasiet och grundskolan. Arbetet kommer att innebära:

  • Samarbete med andra yrkesgrupper i grundskolans och gymnasiets elevhälsoteam under rektors ledning.
  • Arbeta för att främja elevernas kunskapsutveckling mot skolans mål, samt verka för goda relationer och hälsa i skolan. I ett nära samarbete med pedagoger fullgörs detta uppdrag genom konsultation, handledning och observation i klass.
  • Erbjuda enskilt rådgivande samtal till elever och/eller föräldrar kring problem med koppling till skolsituationen.
  • Arbeta med förebyggande insatser för elever.
  • Psykologiskt utreda elever i behov av särskilt stöd och fungera som en länk till vårdgivare. 

Kvalifikationen

Legitimerad psykolog med några års relevant erfarenhet. Tidigare arbete inom skola är meriterande.

Du tycker om att samarbeta med andra yrkesgrupper och kan tydliggöra och sprida din kunskap och ditt uppdrag. Tjänsten kräver även att du har förmågan att arbeta självständigt, vara initiativtagande och flexibel i ditt arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 31 december 2016