Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Specialpedagog till FolkungaskolanSista ansökningsdatum: 2017-03-19
Referensnummer: 137752

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Todea, rektor, 013-20 76 85
Anders Wänström, bitr rektor, 013- 20 68 65
Anne Jonsson, HR konsult, 013-20 76 81

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan ligger i centrala Linköping med närhet till huvudbiblioteket och kulturskolan. Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola med totalt ca 1200 elever och 140 personal. Grundskolan har verksamhet för år 4-9, med inriktning mot musik och dans och science för innevarande år. Från läsåret 17/18 tillkommer ytterligare två inriktningar, konst-och design och hem-och konsumentkunskap. Gymnasieskolan består av tre program – samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och estetiska programmet med musikinriktning. Gymnasiet omfattas också av språkintroduktion. Folkungaskolan är en stor liten skola. Stor för att vi har många intressanta profiler att välja mellan. Liten för att man känner sig trygg och vet vilka de flesta är.

Arbetsbeskrivning

Som specialpedagog i inom vår enhet tar du tillsammans med rektor ett övergripande ansvar för arbetet med barn i behov av särskilt stöd. Du sitter med i elevhälsoteamet. Du stödjer pedagogerna i sitt arbete med barnen och strävar efter ett inkluderande perspektiv. I tjänsten ingår också följande arbetsuppgifter att:

 vara koordinator för det specialpedagogiska stödet
medverka vid samtal med vårdnadshavaren
genomföra kartläggningar
medverka vid upprättande och uppföljning av åtgärdsprogram på både grupp- och individnivå.
Anställningen är en semestertjänst och du arbetar 40 t/v. 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad specialpedagog med god kunskap om grundskolans uppdrag och styrdokument. Du ser specialpedagogiska insatser ur ett relationellt perspektiv, där specialpedagogiken samspelar med övrig pedagogisk verksamhet.

  • Du har ett positivt förhållningssätt och en god samarbetsförmåga
  • Du är flexibel och lösningsfokuserad i möten med kollegor, barn och föräldrar.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Bifoga din lärarlegitimation till ansökan. Är nyexaminerad lärare eller snart klar och inte fått ditt examensbevis eller lärarlegitimation, bifoga ett studieintyg med uppgifter på inriktning, avslutade kurser och poäng (ej Ladok)

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 19 mars 2017