Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Antagningshandläggare till gymnasieantagningenSista ansökningsdatum: 2016-09-29
Referensnummer: 112977

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Maria Esbjörnsson, 013-294838

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Antagningskansliet i Linköping handlägger ansökningar till gymnasieskolan för sex av Östergötlands kommuner. I arbetet som antagningshandläggare kommer du att arbeta med elevernas gymnasieval, inackorderingstillägg, uppföljning av antagningsstatistik och juridiska frågor kring antagning i enlighet med skollag och gymnasieförordning. Arbetet sker med datorbaserade stödsystem och i nära samarbete med andra funktioner inom utbildningsförvaltningen. Antagningskansliet medverkar i utarbetandet av blanketter och informationsmaterial. I arbetet har du kontakt med andra antagningskanslier, rektorer, studie- och yrkesvägledare samt elever och föräldrar.

Kvalifikationer

Du har genom administrativ utbildning eller arbete kompetens och erfarenhet av att självständigt tillämpa lagstiftning i ärenden som berör enskild elev. Du är noggrann, strukturerad, serviceinriktad och van att arbeta med datorstöd och under tidspress. Meriterande är om du har erfarenhet av program som Procapita och Extens då en stor del av ditt arbete sker i dessa system.

Arbetet ställer höga krav på din muntliga och skriftliga förmåga. Det krävs att du kan samarbeta bra, då arbetet handlar om att ge service till rektorer, elever och deras föräldrar samt andra kommuner och myndigheter.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 29 september 2016