Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

ArbetsmarknadskonsulentSista ansökningsdatum: 2016-09-01
Referensnummer: 110742

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Madelene Arvendal, Rektor, 013-26 32 96
Carina Petersson, Utvecklingsledare, 013-20 64 03

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Anders Ljungstedts Gymnasium är en stor gymnasieskola med ca 1400 elever och nära 250 anställda. Vi erbjuder utbildningar inom ett stort antal nationella program inom gymnasieskolan, samt gymnasiesärskola och introduktionsprogram. Ett av introduktionsprogrammen är Second Chance School, vilket är ett senare steg av yrkesintroduktionen.

Skolan har språkintroduktion, SI, som även återfinns på fler skolor, Anders Ljungstedts gymnasium är startskola för nyanlända elever.

Anders Ljungstedts gymnasium ser entreprenörskapet som en viktig del i undervisningen och samarbetar med näringsliv och arbetsmarknad på olika sätt. Skolan utgör en kreativ miljö och utvecklar verksamheten i samverkan med såväl omgivningen på orten som skolor i flera andra länder.

Arbetsbeskrivning

Som arbetsmarknadskonsulent på Anders Ljungstedts gymnasium kommer du att arbeta med allt som rör elevers praktik. Detta innebär konkret att arbeta med hela processen dvs. införskaffande av praktikplats, elevers progression på arbetsplatsen, uppföljning och utvärdering.  

Arbetsmarknadskonsulenten ska vara delaktig i verksamheten och motivera eleven till ansvar och utveckling samt bidra till nya lösningar och stärkandet av elevens självkänsla.

Arbetsmarknadskonsulenten ska ha förmåga att lyssna in och förstå elevens känsloyttringar och se situationer ur ett helhetsperspektiv.

I verksamheten förväntas en positiv människosyn, personligt ansvar, lojalitet och hjälpsamhet. Vidare förväntas ett intresse för att vidareutveckla arbetsmetoder tillsammans med kollegor och ledning samt att vara innovativ och förändringsorienterad.

Arbetet ställer stora krav på förmåga att arbeta självständigt men även på att kunna samarbeta med andra.

Kvalifikationer

Vi tror att du har lämplig högskoleutbildning vilket kan vara beteendevetare, socialpedagog, studie- och yrkesvägledare. Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenhet av skola och arbete med unga vuxna. Det är även meriterande med erfarenheter från arbetslivet och god kännedom om det lokala näringslivet.

Det är viktigt att du i ditt uppdrag kan se potential och möjligheter hos människor du möter. Önskvärt är att du har tidigare erfarenheter av liknande arbete och goda kunskaper om förändringsprocesser och hur man motiverar människor till förändring. Det är fördelaktigt att du har kunskap om samtalsmetoder som exempelvis lösningsfokuserade- och motiverande samtal. Du bör ha ett coachande förhållningssätt.

Delar av arbetet innebär administration och dokumentation vilket ställer krav på god datavana och noggrannhet. Tidigare erfarenheter av administration/dokumentation är meriterande.

Körkort är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga, flexibilitet och självständighet.

Rekrytering för denna tjänst sker löpande under annonseringstiden.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 september 2016