Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Barnskötare/ElevassistentSista ansökningsdatum: 2017-04-03
Referensnummer: 140508

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Ulla Carlsson, 013-20 68 78
Monica Larsson, 013-26 37 83

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Förskolan Junibacken Mårdtorpsgatan 59, med 5 barngrupper är en av områdets 6 förskolor.

Vi har tillsammans utformat en verksamhetside med gemensamma ställningstaganden.

Ett av våra grundläggande pedagogiska ställningstagande är att barn är kompetenta och lär tillsammans genom utforskande och kreativitet. Barn är kompetenta om de ges förutsättningar.

Områdets vision är att: Alla ska få bli sitt bästa jag och det arbetar vi för genom ledordet att olikheter berikar och att alla har något de kan bidra med.

Vi har ett projektinriktat arbetssätt och området har ett gemensamt tema vilket möjliggör att vi kan ge inspiration, stöd och ta lärdomar från varandra.

Till området hör Pedagogernas hus där pedagogerna ingår i närverk, kurser i pedagogisk dokumentation och workshops där du får inspiration för att utveckla ditt arbete.

Många är intresserade av vårt arbete och vi tar ofta emot studiebesök.

Vi har en fin utomhusmiljö med stor gård och närhet till skogen och stora lekparker.

Arbetsbeskrivning

Som barnskötare/elevassistent ska du arbeta som personlig resurs och tillsammans med övriga arbetslaget för att barnet ska vara så delaktigt som möjligt i alla förskolans aktiviteter och arbeta efter de mål som finns för individ, grupp och på områdesnivå.

Tjänsten är i en grupp med barn i åldern 1-3år. Det är bra om du har sjukvårdsutbildning och gärna erfarenhet av ryggmärgsbråck. Barnet har omfattande behov av omsorg och stöd av vuxen när det gäller förflyttning,motorik, matning, hygien och kommunikation.

Förutom kontakt med barnets familj och personal i förskolan kommer du tillsammans med förskollärare i gruppen ha kontakt med stödpersoner såsom specialpedagog, sjukgymnast och logoped.

Kvalifikationer

Barnskötare/Undersköterskeutbildning eller liknande.

Du ska ha god samarbetsförmåga, kunna arbeta självständigt och ha initiativförmåga.

Tilltro till barnens förmåga är viktigt.

Du ska vara flexibel och se möjligheter.

Erfarenhet av barn med behov av liknande stöd är ett plus.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 3 april 2017