Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

BibliotekarieSista ansökningsdatum: 2016-09-18
Referensnummer: 111638

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Sääf, 013-20 66 12

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Linköpings stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, 9 närbibliotek och 1 bokbuss. Vårt målet är att stadsbiblioteket ska vara en attraktiv och inkluderande mötesplats och bildningsarena.

Arbetsbeskrivning

I denna tjänst kommer du att jobba med fokus på de mindre barnen. Att stimulera och ta till vara barnens kreativitet, inte minst digitalt, är en viktig del i jobbet. Tjänsten är till större delen lokaliserad på närbiblioteket i Johannelund, men även viss del på huvudbiblioteket. Vi strävar också efter att vara aktiva i lokalsamhället, så arbete utanför biblioteket och på obekväm arbetstid kommer att ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Tycker om att arbeta med människor och är positiv till människors olikheter.
  • Vi ser att du har stor personlig mognad samt att du har enkelt för att skapa kontakt med andra människor.
  • Du trivs med att både få arbeta självständigt, ta egna initiativ och ingå i ett team.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tidigare erfarenheter från liknande verksamhet ses som positivt. Ett plus är också om du behärskar flera språk.

Vi välkomnar sökande med olika kulturell och språklig bakgrund.

Examen i biblioteks och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter av hög kvalitet. Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens viktigaste mål för 2016-2017 ska förvaltningen arbeta för en attraktiv, hälsosam och kreativ kommun. Under de närmaste året står verksamheten för flera spännande utmaningar, som byggnation av ny simhall, ny ridsportsanläggning, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna och byggnation av Allaktivitetshus. Som stöd i det strategiska utvecklingsarbetet finns kultur- och fritidskontoret med sakkunniga tjänstemän.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 18 september 2016