Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Biståndsbedömare funktionshinderomsorg, avd för äldre och funktionsnedsattaSista ansökningsdatum: 2017-07-30
Referensnummer: 157624

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Angelika Nordin, HR, 013-294726
Anne-Sofie Zettby, gruppchef, 013-206558

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta söker fler engagerade medarbetare. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och satsar på din kompetens och arbetsmiljö.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en verksamhet som står inför komplexa utmaningar. Att vara en del av socialförvaltningen innebär att du bidrar till en verksamhet som gör en viktig samhällsinsats. Socialförvaltningen i Linköping erbjuder bredd, variation och utmaningar inom socialt arbete. Du har möjlighet att göra skillnad i människors liv.

Inom förvaltningen pågår ett utvecklingsarbete med fokus på ständiga verksamhetsförbättringar samt din personliga och yrkesmässiga utveckling. Du får kollegor som brinner för sitt arbete och gör sitt bästa för att du ska få en bra start hos oss. Dina möjligheter till personlig och yrkesmässig utveckling är stora. För att möta framtida utmaningar satsar vi på din arbetsmiljö och utveckling; bl.a. genom en utökning av grundbemanningen, kompetensutveckling, administrativt stöd, introduktion med mentorskap som en viktig del.

Arbetsuppgifter

Tjänsten är placerade i gruppen LSS/funktionshinderomsorg. Biståndsbedömaren handlägger ärenden enligt gällande lagstiftning, kommunala reglemente, fastlagda mål och rutiner. I gruppen LSS/funktionshinderomsorg är målgruppen personer under 65 år med funktionsnedsättningar samt socialpsykiatri. I arbetsuppgifterna ingår att utreda behov, fatta beslut och ansvara för att beslut verkställs genom att göra en beställning till utförare. I samband med utredning ingår att ge information och råd och stöd. I arbetet ingår även uppföljning av fattade beslut.

Kvalifikationer

För befattningen krävs Socionomexamen eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet av socialt arbete och tidigare erfarenhet av myndighetsutövning. Vi ser det som meriterande om du arbetat enligt IBIC. B-körkort är ett krav.

Vi vill att:

  • Du har en personlig mognad och förmåga att skapa förtroende.
  • Du är strukturerad i ditt arbetssätt och är mån om att leverera med god kvalitet.
  • Du drivs av att utveckla både dig själv och den verksamhet du befinner dig i och tar egna initiativ för att nå resultat.
  • Du har en god förmåga att se och ta tillvara på olikheter. Arbetet kräver stor lyhördhet för den enskildes behov med ett målinriktat arbetssätt som sker i dialog med den enskilde.
  • Du har en god samarbetsförmåga och är en god kommunikatör då samverkan med anhöriga, kollegor, utförare, samt andra professioner och myndigheter är en viktig del i arbetet.
  • Du har en god språklig, analytisk förmåga.
I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 juli 2017