Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Biträdande förskolechef södra skolområdetSista ansökningsdatum: 2016-08-28
Referensnummer: 106630

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Sturehed, Förskolechef, 013-20 55 02

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Sturefors växer, vill du vara med? Till hösten 2017 öppnar vi upp Norrberga förskola/skola, en del av förskolor Sturefors och Vist skolor och vi står inför spännande utmaningar. Vill du vara med oss och driva och utveckla förkskolans verksamhet, då är Sturefors platsen för dig! Vi söker nu en biträdande förskolechef på 100%.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande förskolechef för förskolorna i Sturefors kommer du att ha ett operativt ansvar för att utveckla förskolornas verksamhet i riktning mot de mål som läroplanen anger. Du förväntas att, tillsammans med förskolechef och medarbetare, skapa de bästa förutsättningarna för barnens utveckling och lärande samt, tillsammans med pedagogerna, identifiera utvecklingsformer för förskolan för att på så sätt kunna arbeta mot en högre måluppfyllelse.

Du tycker om att få andra att utvecklas och växa samtidigt som du också själv utmanas till nästa steg. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter med allt från ekonomi, arbetsmiljö och fastighetsfrågor till verksamhetsnära arbete. Du anser att systematiskt kvalitetsarbete är viktigt och att det är en naturlig del av utvecklingsarbetet på förskolan. Du är en självklar del i att skapa goda rutiner och ett framåtsyftande arbetssätt för våra förskolor. Humor och arbetsglädje är viktiga delar i vår vardag.

Som biträdande förskolechef har du ett dagligt operativt ansvar. Du är direkt underställd förskolechef och biträder chef i ledningen av verksamheten avseende utvecklings-, personal- och verksamhetsfrågor. Övriga ansvarsområden kommer att utformas i samarbete med förskolechef. Anställningen som biträdande förskolechef är en semestertjänst, och är ett förordnande under ett års tid med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en förskollärarutbildning alternativt lärare med inriktning mot förskola. Du har erfarenhet av att leda och driva pedagogiskt utvecklingsarbete, exempelvis som arbetslagsledare eller liknande ledaruppdrag inom förskolan.

Du leder genom höga förväntningar, engagemang och delaktighet och du är en positiv förebild. Du utgår från gällande styrdokument och drivs av att hitta bra lösningar för vår verksamhet i både stort och smått. Du brinner för att synliggöra lärandet och för att hitta kreativa vägar för detta. IKT är en naturlig del av din vardag.

Vi vill även att du:

  • har förmågan att entusiasmera och engageraser uppkomna problem som utmaningar att hitta lösningar på istället för att se dem som hindrande
  • drivs av en vilja att se möjligheter till förbättringar för verksamheten
  • har ett professionellt förhållningssätt i mötet med medarbetare, barn och vårdnadshavare
  • har förmågan att samarbeta och delta aktivt i arbetslag

Vår vision är:

En förskola för alla där kunskap och människor växer.

Engagemang – Kompetens - Arbetsglädje

Tror du att detta passar dig? Skicka i så fall in din ansökan till oss redan idag, intervjuer kan komma att ske löpande. Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Välkommen med din ansökan! 

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 augusti 2016