Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Biträdande rektor till F-6 på ÅnestadskolanSista ansökningsdatum: 2016-12-11
Referensnummer: 123296

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Carolina Andersson, rektor, 013-207033

Ansök här!

Vill du vara med och leda Ånestadskolan? Har du ett intresse för utvecklingsfrågor och en vilja och en drivkraft att arbeta för att nå höga resultat? Vill du bidra till att Ånestadskolan håller hög kvalitet och att eleverna når goda kunskapsresultat?

Om arbetsplatsen

Ånestadskolan har 570 elever från förskoleklass till årskurs 9. Vi är en skola där elever utvecklas och trivs. Vårt systematiska kvalitetsarbete genomsyras i hela organisationen. Vår utgångspunkt är att vi tillsammans skapar de bästa skoldagarna för våra elever. Du kommer på Ånestadskolan att mötas av en engagerad och kompetent personalgrupp med framåtanda och elevfokus.

I årskurs 7-9 har vi en av Sveriges 25 spetsutbildningar (inom samhällskunskap) och en handbollsprofil - verksamheter som vi är mycket stolta över att bedriva och där vi ger eleverna möjlighet att utvecklas inom sitt särskilda intresse. I årskurs 7-9 har vi även en klass för nyanlända elever.

Arbetsbeskrivning

Ånestadskolans verksamhet leds tillsammans av en rektor och två biträdande rektorer i ett team. Vi söker nu en ny biträdande rektor till vårt team. Som biträdande rektor arbetar du i nära samarbete med rektor och biträder denne i ledning av verksamheten inom utvecklingsfrågor, resultat- och personalansvar. Den biträdande rektor vi söker kommer att, i huvudsak, ha riktat ansvarsområde mot årskurs f-6 och fritidshem.

Rektorer tillsammans med fyra förstelärare driver gemensamt skolans utvecklingsarbete med tydligt fokus på elevers bästa och en högre måluppfyllelse.

Anställningen som biträdande rektor är en semestertjänst och är ett förordnande under ett års tid med möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och vågar vara ledare.

  • Vill du vara pedagogernas stöd och samtidigt vara deras utmanare när det gäller skolutveckling?
  • Är du lyhörd och flexibel och har en förmåga att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten?
  • Är du initiativrik, målinriktad och intresserad av att arbeta i team?
  • Då är du den vi söker!

Vi vill att du har en pedagogisk högskoleutbildning som lärare inom grundskola. Vi vill även att du har erfarenhet av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, t.ex. som arbetslagsledare eller liknande uppdrag. Naturligtvis har du också god kännedom om gällande styrdokument och läroplan samt ett stort intresse för utvecklingsfrågor.

Tror du att detta passar dig? Skicka i så fall in din ansökan till oss redan idag, intervjuer kan komma att ske löpande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 11 december 2016