Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Biträdande rektor till Ljungsbro skolaSista ansökningsdatum: 2016-07-29
Referensnummer: 100087

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Conny Oskarsson, rektor, 013-294907

Ansök här!

Är du intresserad av att driva utvecklingsfrågor och har en drivkraft att arbeta för att nå höga resultat? Vill du vara med och bygga upp det bästa ledningsteamet?

Om arbetsplatsen

Ljungsbro skola är en F-9-skola med cirka 550 elever. På skolan finns IVAS, fritidshem, fritidsgård samt förberedelseklass. Skolan ligger en dryg mil utanför Linköpings centrum med goda bussförbindelser i ett naturskönt område med tillgång till skog och Göta Kanal. Vi erbjuder en arbetsplats där vi tydligt fokuserar skolutveckling utifrån maximalt lärande för alla, likvärdighet, lust och engagemang.

På skolan finner du cirka 80 medarbetare inklusive stödfunktioner såsom skolsköterska, kurator, psykolog, logoped, specialpedagogisk koordinator, administrativa assistenter och vaktmästare. Vi har två förstelärare med särskilt uppdrag och tre utan. Våra medarbetare driver starkt för att utveckla undervisningen och skolan på ett sätt som gagnar eleverna.

Vi söker nu en biträdande rektor med tillträde enligt överenskommelse. Urvalsprocessen startar under juli och intervjuer sker i augusti.

På Ljungsbro skola leder rektorn och den biträdande rektorn verksamheten tillsammans. De driver tillsammans med utvecklingsgrupp, som består av fritidshemsambassadör och förstelärare, skolans utvecklingsarbete med fokus på elevernas bästa.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande rektor kommer att du att vara direkt underställd rektor med ett visst verksamhets-, resultat- och personalansvar. Du kommer tillsammans med rektorerna att driva utvecklingsarbetet på skolan.  

Du förväntas att i samverkan med rektorer och medarbetare skapa de bästa förutsättningarna för elevernas och pedagogernas utveckling och lärande genom ett ansvarstagande och lösningsfokuserat förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en grundskollärarexamen och erfarenhet att driva pedagogiskt utvecklingsarbete
  • har goda ledaregenskaper
  • har god pedagogisk insikt samt ett starkt intresse för att utveckla skolan
  • har god samarbetsförmåga, har självinsikt och är trygg i dig själv
  • drivs av en vilja att arbeta målinriktat och se möjligheterna till förbättringar
  • har förmågan att entusiasmera, engagera och samarbeta med kollegor, personal, elever och vårdnadshavare
  • snabbt kan hantera förändrade krav och förutsättningar på ett positivt sätt
  • är analytisk, utvecklingsinriktad och har förmåga att arbeta med flera olika arbetsuppgifter parallellt

Självklart har du också god kännedom om gällande styrdokument och läroplan. Erfarenhet av arbete från verksamheter i en F-6 skola är meriterande. 

Tjänsten som biträdande rektor består av en tillsvidareanställning i Linköpings kommun med befattning inom det egna kompetensområdet som grund men med ett förordnande som biträdande rektor. 

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 29 juli 2016