Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Budget- och skuldrådgivareSista ansökningsdatum: 2016-10-02
Referensnummer: 112957

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Anita Björk, 013-206193

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Medborgarkontoret med 15 medarbetare utgör en del av kommunens avdelning för kommunikation och samhällsutveckling och förutom att arbeta med generell samhällsinformation erbjuder kontoret också bostadsinformation, budget- och skuldrådgivning, konsumentvägledning samt tomtförmedling. 

Arbetsbeskrivning

Medborgarkontoret söker en budget- och skuldrådgivare. Som rådgivare arbetar du med att informera och ge råd kring budget- och skuldfrågor till skuldsatta personer. Du väger in förutsättningar, sakfrågor och uppgifter från fordringsägare, ombud, myndigheter och olika samhällsfunktioner. Du vägleder i det arbete som föregår en ansökan om skuldsanering och stöder under löptiden för en betalningsplan. I tjänsten ingår att arbeta utåtriktat för att informera grupper som skolor och institutioner och förebygga att människor hamnar i privatekonomiska och/eller konsumenträttsliga problem.

Som en del i tjänsten ingår också att koordinera vissa arbetsuppgifter inom uppdraget samt att kvalitetssäkra arbetsrutiner och arbetsmetoder.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning med ekonomisk, juridisk eller beteendevetenskaplig inriktning.

Du har kunskap om ekonomi och förmåga att utreda problemställningar.

Du har också erfarenhet av att hantera personer i kris samt att vägleda människor att förändra sitt beteende.

Tjänsten kräver att du är empatisk, har lätt för att samarbeta och skapa långsiktiga relationer. Du är också kreativ, öppen och serviceinriktad.

God svenska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Våra arbetsplatser ska kännetecknas av engagerade och ansvarsfulla medarbetare med hög kompetens, där ett öppet arbetsklimat råder och mångfald bejakas. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta.

Kommunledningskontoret består av förvaltningsledning, kommunledningskontor samt sju uppdragsfinansierade verksamheter. Tjänstemännen leder och utvecklar den kommunala verksamheten på politikernas uppdrag. Vi har cirka 170 medarbetare på förvaltningen. Våra avdelningar ansvarar för utveckling, personal, ekonomi, administration och kommunikation.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 2 oktober 2016