Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Busschaufför till mobil förskola - Förskolan Islandet i LambohovSista ansökningsdatum: 2017-08-07
Referensnummer: 158014

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Maria Bülow - förskolechef , 013-26 31 81

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Förskolan Islandet öppnade i nya lokaler 2014 och är en del av Änggårds förskolor. Förskolan har ljusa ändamålsenliga lokaler, ett torg/ateljé som mötesplats, en stor utegård samt närhet till skog och natur. I vårt tillagningskök lagar våra kockar maten som serveras i förskolans matsal.

Till Islandet hör en mobil förskola där vår 5-årsgrupp ges möjlighet att, utöver den ordinarie förskoleverksamheten, åka iväg med bussen och uppleva/utforska nya platser och miljöer.

Den mobila förskolan är en specialanpassad buss som fungerar som en förskoleavdelning med upp till 22 platser. Förskolebussen har en trygg och säker miljö med barnsäten, samtliga platser är försedda med trepunktsbälten. Den är utrustad med mottagningskök, kylskåp, torkskåp, wc, bord, viloplatser och generösa utrymmen för material, extrakläder med mera. Förarplatsen är utrustad med alkolås och det finns både brand- och CO2-varnare, pulversläckare, samt ett automatiskt brandsläckningssystem för motorrummet.

Eftersom vår busschaufför går vidare till nytt uppdrag söker vi nu en ny busschaufför till förskolebussen Lejonkulan och vårt arbetslag på Islandet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är busschaufför och vill vara del av vår mobila förskoleverksamhet. Du ingår i ett team med förskollärare och barnskötare och deltar aktivt i arbetet med barnen, förutom när du kör bussen. Tillsammans med övriga kollegor planerar, genomför och utvärderar ni det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan Lpfö 98/16. Bussen är iväg med barngruppen dagligen mellan ca 09:00 och 14:00. På morgonen hämtar du bussen vid Stångåbuss och kör tillbaka den på eftermiddagen. Vid parkeringen finns möjlighet att utföra det för- och efterarbete som ingår i uppdraget. Som busschaufför ansvarar du för bussen vad gäller, säkerhet och städ, och det är du som ser till att bussen får den service som krävs. Varje dag tas mat med från förskolan och du ansvarar för mathanteringen samt egenkontroll gällande denna.

Som anställd hos oss får du;

* engagerade och kompetenta kollegor

* arbetskläder (arbetsbyxor samt ytterkläder)

* generös friskvårdspeng (2500:-/år)

* studiedagar 4 dagar/år med fortbildning kopplat till våra utvecklingsområden

Som nyanställd kommer du att introduceras i arbetet med den mobila verksamheten av nuvarande busschaufför

Kvalifikationer 

Busskörkort (D-behörighet)

Yrkeskompetensbevis (YKB)

Vi söker dig som

  • vill vara del av den mobila verksamheten och bidra till den pågående verksamhetsutvecklingen
  • har ett positivt förhållningssätt gentemot barn, föräldrar och kollegor
  • har ett intresse för förskolans verksamhet
  • är lösningsfokuserad 
  • är trygg och har ett gott omdöme

Eftersom du kommer att vara del av ett pedagogiskt arbetslag är pedagogisk utbildning meriterande.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 7 augusti 2017