Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Bygglovsingenjör/handläggareSista ansökningsdatum: 2017-02-07
Referensnummer: 131788

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Håkan Elm, 013-20 68 66

Ansök här!

Arbetsbeskrivning

Vill du hjälpa människor att förverkliga sina bostadsdrömmar? Bli bygglovsingenjör på Linköpings kommun!

En bygglovsingenjör/handläggare är en empatisk initiativtagare som arbetar mycket med service och kundkontakt. Hen bidrar på så sätt till kommunens goda medborgarservice – en viktig och givande uppgift som påverkar många människors liv och framtid.

Arbetet handlar bland annat om att ge råd och upplysningar till allmänheten om verksamheten och dess roll i byggprocessen. Det innebär även handläggning av olika typer av bygglovsärenden, i form av exempelvis förhandsbesked, bygglov och strandskydd. Möjligheten att tillsammans med arbetslaget ta aktiv del i avdelningens utveckling och påverka den gemensamma arbetsmiljön är en annan del av arbetet. Det är tillsammans vi utvecklar kontorets digitala arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi behöver dig som har ingenjörsutbildning med husbyggnadsinriktning, arkitektutbildning, juristutbildning eller liknande utbildning som av oss bedöms likvärdig. Har du en omfattande erfarenhet inom yrket kan det väga upp om du saknar formell utbildning. Bäst är förstås en kombination av utbildning och erfarenhet. Tveka inte på att skicka in ditt CV och berätta om just din bakgrund!

Samtidigt som arbetet är självständigt har du även en hel del samverkan med kollegor, andra förvaltningar, byggherrar och andra berörda av besluten som fattas. Därmed behöver du tycka om att ge god service, bemöta och jobba med människor samt ha lätt för att samarbeta. Det innebär även att du behöver ha nått en god personlig mognad och arbetar strukturerat. Då du ofta behöver kommunicera med människor så behöver du också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. 

Specialkunskap som behövs är att kunna bedöma byggnaders yttre utformning ur olika aspekter. Du behöver även ha god kännedom om plan- och bygglagstiftningen så att du kan arbeta lösningsfokuserat inom ramarna för gällande lagstiftning.

Det är en stor fördel om du har erfarenhet av liknande arbete liksom erfarenhet inom projektering och byggande. Det vore även spännande om du hade ett intresse för IT-teknik och vilja att undersöka vilket stöd nya tekniker skulle kunna utgöra i verksamheten. Då det förekommer resor i tjänsten måste du även ha B-körkort. 

Vi håller löpande intervjuer och hoppas därför att du skickar in din ansökan så fort som möjligt. Välkommen!

Rekryteringshjälp i denna process undanbedes vänligen.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 8 februari 2017