Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: http://www.linkoping.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/krisorganisation/

Ekonom till Kost & RestaurangSista ansökningsdatum: 2016-09-18
Referensnummer: 105242

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Åsa Kullberg, 070-389 01 00

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Leanlink är kommunens utförare av stöd, omsorg, IT och kommunikation, kost och restaurang samt kommunintern service. Verksamheten som bedrivs är eller kan vara konkurrensutsatt. Leanlink har ca 2000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Våra kärnvärden bygger på lojalitet, empati, ansvar och närhet vilka tillsammans utgör grunden för vår verksamhet.

Affärsområdet Kost & Restaurang inom Leanlink utför måltidsservice till förskolor, skolor och äldreomsorg i Linköpings Kommun. Verksamheten omfattar i dagsläget måltidsservice till 35 skolrestauranger, ca 44 förskolor, 14 servicehus och ca 9 vårdbostäder. Tillsammans lagas ca 18 000 måltider per dag. I Kost & Restaurang arbetar 180 personer och vi omsätter ca 116 miljoner.

I våra kök finns medarbetare som arbetar med måltiden utifrån sina olika yrkesroller. Här jobbar restaurangchefer, föreståndare för mottagningskök, kockar, specialkostansvariga och restaurangbiträden.  

Utöver detta finns Kost & Restaurangs stab där affärsområdeschef, restaurangområdeschefer, kostekonom, HR-administratör och ekonom ingår. Oavsett yrke hjälper alla till att utveckla vår verksamhet på olika sätt, både genom sitt dagliga arbete och i olika grupperingar.

Arbetsbeskrivning

Som ekonom i Kost & Restaurang har ansvar för budgetering, prognoser, kalkyler och bokslut. Som ekonom hos oss kommer du att arbeta tillsammans med fyra restaurangområdeschefer. Du ser till att cheferna får bra rapporter, så att denne kan följa upp sin verksamhet.

Du kommer också ha IT-ansvar och hantera våra interna matkuponger samt ansökan om mjölkstöd.

Du rapporterar direkt till affärsområdeschefen. Du är även behjälplig vid framtagande av underlag och övergripande rapporter. Du samarbetar också med Leanlinks andra ekonomer.

Kvalifikationer

Du som söker har en examen på högskolenivå med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Du har gärna någon arbetslivserfarenhet från arbete som ekonom inom offentlig verksamhet. Du har arbetat med att ta fram data ur ekonomisystem som du kan sammanställa och analysera.

Som person är du flexibel och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har hög integritet och personlig mognad. Du är kommunikativ, serviceinriktad och pedagogisk i ditt sätt att uttrycka dig, både muntligt och skriftligt.

Du har förmåga att koordinera, samverka och tar egna initiativ. Du älskar att jobba med förbättringar av verksamheten. Att kunna se helheten är en viktig del av arbetet, men det är också viktigt att du vet när du skall gå ner i detaljer. Särskilt meriterande är erfarenhet av ekonomiarbete inom kommunal verksamhet.

Leanlink är kommunens utförare av stöd, omsorg, IT och kommunikation, kost och restaurang samt kommunintern service. Verksamheten som bedrivs är eller kan vara konkurrensutsatt. Leanlink har ca 2000 tillsvidareanställda medarbetare och ett stort antal vikarier. Våra kärnvärden bygger på lojalitet, empati, ansvar och närhet vilka tillsammans utgör grunden för vår verksamhet.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 18 september 2016