Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Elevassistent till FolkungaskolanSista ansökningsdatum: 2016-09-07
Referensnummer: 112454

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Maria Todea/rektor, 013-20 76 85
Christer Helmersson, 013-20 76 84

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan ligger i centrala Linköping med närhet till huvudbiblioteket och kulturskolan. Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola med totalt ca 1200 elever och 130 personal. Grundskolan har verksamhet för år 4-9, med inriktning mot musik, dans och science. Gymnasieskolan består av tre program – samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och estetiska programmet med musikinriktning. Från höstterminen 2016 har vi även Språkintroduktion. Folkungaskolan är en stor liten skola. Stor för att man har många intressanta profiler att välja mellan. Liten för att man känner sig trygg och vet vilka de flesta är.

Arbetsbeskrivning

Arbetet innebär att stödja några elever i åk 7 med särskilda behov för att uppnå de uppsatta målen samt att tillsammans med övrig skolpersonal förebygga, bearbeta och lösa konflikter i elevgruppen. Arbetsinsatsen innebär också att vara ett stöd i sociala situationer. Du kommer att samverka med lärare och övrig personal för att strukturera och planera elevens/elevernas tillvaro. Arbetsuppgiften innebär riktat stöd till en eller flera elever samt vara tillgänglig som allmänt stöd i klassrummet. Regelbunden kontakt med vårdnadshavare kommer att krävas.

Det kan förekomma arbetsuppgifter som läxläsning och fritidsaktiviteter i direkt anslutning till skoldagen.

Arbetet kan vara både invecklat, tungt och svårt men samtidigt stimulerande och givande. Det finns möjlighet till stöd och handledning via elevhälsoteam.

Tjänsten är på visstid för läsåret 16/17 och anställningen kommer vara uppehållstjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig:

  • som har erfarenheter av arbete med barn av särskilt stöd.
  • som är flexibel, lyhörd, har tålamod samt har god initiativ- och samarbetsförmåga.
  • som vill arbeta i en kreativ och öppen atmosfär, har lätt att få kontakt med elever och lätt att samarbeta med både barn och vuxna.
  • som har god kommunikationsförmåga och är nyfiken på att utforska nya olika vägar till lärande och samspel

Har du erfarenhet av behandlingsarbete och pedagogiskt arbete är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 7 september 2016