Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Energi- och klimatrådgivareSista ansökningsdatum: 2016-08-15
Referensnummer: 105797

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Marie Hägglund, gruppchef, 013-26 31 13
Yvonne Gustafsson, HR-konsult, 013-26 38 18

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Som energi- och klimatrådgivare tillhör du gruppen Hållbarhet och iljökommunikation som arbetar huvudsakligen på uppdrag av kommunstyrelsen. Enheten består av sex medarbetare som arbetar med miljö- och klimatinformation, hållbart resande och andra miljöfrågor inom förvaltningen. Linköpings kommun har ett övergripande politiskt mål om att vara koldioxidneutralt 2025. Tjänsten som energi- och klimatrådgivare bidrar i hög grad till detta mål.

Arbetsbeskrivning

Dina arbetsuppgifter är att utveckla och leda energirådgivningsprojekt riktade till en bred allmänhet. Arbetet innebär även att utveckla och driva energieffektiviseringsprojekt riktade till det lokala näringslivet. Du kommer också att delta i andra förekommande klimat- och miljöprojekt i kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom energi, teknik eller miljöområdet eller annan av oss bedömd likvärdig utbildning. Du ska ha arbetat med liknande arbetsuppgifter, gärna som energi- och klimatrådgivare eller med energieffektivisering. Det är meriterande att ha genomgått grundkurs som energi- och klimatrådgivare.

Vi söker dig med ett stort engagemang i energi och miljöfrågor. Du kan jobba självständigt och har förmåga att driva egna projekt. Du är ansvarsfull, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du tycker om att förmedla information till såväl allmänhet som till företag och organisationer, känner dig bekväm med att stå inför olika grupper och kan med engagemang övertyga och påverka andra. 

Samhällsbyggnadsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi är en modern organisation som möjliggör att Linköping utvecklas konkurrenskraftigt, med intressant och berörande stadsbyggnad samt med långsiktig hållbarhet. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare som arbetar inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 15 augusti 2016