Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Förskollärare till Förskolan IslandetSista ansökningsdatum: 2017-01-23
Referensnummer: 124553

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Maria Bülow, 013-263181

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Islandet som ligger i Lambohov är en del av Änggårds förskolor. Förskolan öppnade i nya lokaler hösten 2014 och har 8 avdelningar samt en mobil förskola. I förskolebussen Lejonkulan ges de äldre barnen möjlighet, att utöver den ordinarie förskoleverksamheten, åka iväg med bussen och uppleva/utforska nya platser och miljöer. På en av förskolans avdelningar finns även kompetens att möta och stödja barn med grav språkstörning. Maten tillagas i vårt förskolekök och serveras i matsalen som ligger i hjärtat av huset.

Arbetsbeskrivning

I vårt förskoleområde arbetar vi med det gemensamma temat förvandling och förändring. Utifrån temat skapas projekt där barnen blir del av ett utmanande och lustfyllt lärande. På Islandet pågår just projekt där ljuset utforskas. Vi lägger stor vikt vid de pedagogiska miljöerna, såväl inomhus som utomhus, och förändrar och anpassar dem utifrån barnens behov och intressen.

Som del i vårt utvecklingsarbete finns vår pedagogista som utmanar och stöttar i såväl det dagliga pedagogiska arbetet som i det systematiska kvalitetsarbetet. Förskolan har arbetslagsledare som tillsammans med förste förskollärare och förskolechef bildar Islandets ledningsgrupp.

Som personal hos oss får du;

 • engagerade kompetenta kollegor
 • vara del av pedagogiska nätverk som leds av vår pedagogista
 • stöd och utmaning i ditt arbete av specialpedagog, pedagogista och förste förskollärare
 • 5 kvalitetsdagar/år där tid ges för det systematiska kvalitetsarbetet i ditt arbetslag
 • kontinuerlig kompetensutveckling vid studiedagar och kvällsföreläsningar
 • arbetskläder
 • tillgång till digitala verktyg

Kvalifikationer

Du har förkollärarexamen eller en lärarexamen med inriktning mot förskola

Vi söker dig som:

 • har ett positivt förhållningssätt
 • har goda pedagogiska kunskaper, är väl förtrogen med förskolans läroplan och styrdokument och tillämpar dessa i den dagliga verksamheten
 • är medforskande och nyfiken på andras tankar
 • är ansvarstagande, trygg i dig själv och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen
 • vill utveckla och prova nya arbetsmetoder och gärna delar med dig av kunskaper och erfarenheter till kollegor
 • är lyhörd, har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar samt har förmågan att entusiasmera och engagera
 • har förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag samt har ett respektfullt förhållningssätt gentemot barn och föräldrar

Välkommen att söka till Islandet!

För en tillsvidareanställning som förskollärare krävs enligt skollagen en förskollärarlegitimation. Fram till dess att legitimation kan uppvisas gäller allmän visstidsanställning.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 24 januari 2017