Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Förstelärare med särskilt uppdrag till SlestadsskolanSista ansökningsdatum: 2016-11-14
Referensnummer: 116254

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Michael Johansson, 013-206044

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Slestadsskolan ligger i stadsdelen Lambohov i Linköping. Vi har elever från förskoleklass till årskurs 6. På skolan finns även en särskola för elever i årskurs 1-6. Totalt är vi ca 370 elever.

Arbetsbeskrivning

Förstelärare arbetar i skolan på uppdrag av rektor som också är chef.

Uppdraget innebär att arbeta för att utveckla verksamheten för att öka måluppfyllelsen från årskurs 4-6. Förutom uppdraget som lärare gäller följande uppdrag för försteläraren:

  • arbeta med att förbättra elevernas studieresultat och på ett systematiskt och professionellt sätt arbeta för att utveckla undervisningen
  • handleda (coacha) andra lärare och föra pedagogiska samtal
  • leda processer som utvecklar kollegialt lärande
  • hålla sig underrättad om aktuell forskning och verka för att denna används i undervisningen
  • verka för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare och har flerårig erfarenhet av undervisning inom skolan samt dokumenterat goda vitsord/styrkta referenser. Du är behörig inom svenska, SO, NO och/eller matte. I din erfarenhet har du visat på mycket god förmåga att förbättra elevernas studieresultat. Du har ett intresse för den undervisningsnära forskningen kring ovanstående ämnen och god omvärldsbevakning. Du har ett starkt intresse för att utveckla den pedagogiska undervisningen och en vilja att utveckla lärarkollegor och elever

Din ansökan ska bestå av cv och ett personligt brev där du anger exempel på:

  • samband mellan dina undervisningsstrategier och dina elevers resultat
  • hur du har utvecklat undervisningen (din egen undervisning och/eller undervisningen på din skola)
  • hur du vill utveckla undervisningen om du får detta uppdrag  

Välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 15 november 2016