Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Fritidsledare till Ung PulsSista ansökningsdatum: 2016-10-19
Referensnummer: 115446

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Viktoria Wisén/ Samordnare Ung Puls, 013-20 76 56
Mårten Hafström/ Kulturutvecklingschef, 013-26 27 07

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Kultur- och fritidskontoret är ett strategiskt utvecklingskontor som genomsyras av ledorden Puls och Passion. Kontoret utvecklar och analyserar kultur- och fritidsverksamheten i Linköpings kommun genom att arbeta långsiktigt för att uppfylla kultur- och fritidsnämndens vision ”Kultur och fritid för alla 365 dagar om året”.

Kultur-och fritidskontorets verksamhet Ung Puls behöver förstärkning i sin verksamhet av fritidsledare.

Drivs du av Puls och Passion kanske du är vår nya medarbetare?

Vi söker två nya fritidsledare som är intresserade av att arbeta med unga vuxna var av en är delvis inriktad på entreprenörskap och en delvis på IT/marknadsföring och sociala medier. I Ung Puls teamet arbetar 4 fritidsledare, en samordnare och en kulturutvecklingschef.

Ung puls är en frivillig verksamhet för målgruppen 16-25 år som bedrivs i Berga, Ryd och Skäggetorp. I samverkan med andra kommunala verksamheter, organisationer och föreningar erbjuder vi ett brett utbud av organiserad fritidsverksamhet som är aktivitetsstyrd.

Verksamheten utgår från mötesplatser som är utformade och anpassade för målgruppen. Vi har skapande rum, dj/studio, aktivitetshall samt ett hjärta i lokalen med syfte att inspirera och motivera till aktivitet.

Låter detta intressant så sök och bli en av oss.

Arbetsbeskrivning

Som fritidsledare ansvarar du för att tillsammans med andra kommunala verksamheter, föreningar och organisationer se till att unga vuxna 16-25 år får en meningsfull fritid. Speciellt focus på flickor/kvinnor. Verksamheten ska bedrivas utifrån ett salutogent förhållningsätt.

Vi ser helst att du har intresse av att arbeta med Entreprenörskap.

I tjänsten ingår även att:

  • Samarbeta och organisera fritidsverksamhet för målgruppen i samverkan med andra kommunala verksamheter, föreningar och organisationer.
  • Vara en del av att ta fram en handlingsplan för fritidssatsningar för unga flickor/kvinnor.
  • Vara en del av att utveckla mötesplatser i området.
  • Arbeta områdesbaserat
  • Coacha och vara resursen för ungas självorganisering och delaktighet.

I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad fritidsledare eller har en annan utbildningsbakgrund från universitet eller högskola som kan tillämpas i rollen. Du ska även ha dokumenterad erfarenhet från fritidsverksamhet för unga.

Du är strukturerad samt har en god samarbets- och initiativ förmåga. Du har lätt för att kommunicera och bygga relationer. 

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter av hög kvalitet. Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens viktigaste mål för 2016-2017 ska förvaltningen arbeta för en attraktiv, hälsosam och kreativ kommun. Under de närmaste året står verksamheten för flera spännande utmaningar, som byggnation av ny simhall, ny ridsportsanläggning, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna och byggnation av Allaktivitetshus. Som stöd i det strategiska utvecklingsarbetet finns kultur- och fritidskontoret med sakkunniga tjänstemän.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 19 oktober 2016