Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Fritidspedagog till Nya RydsskolanSista ansökningsdatum: 2016-08-09
Referensnummer: 99858

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Inger Sandin, 013-20 78 88

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och bygga en meningsfull fritidshemsverksamhet, då är Nya Rydsskolan platsen för dig!

Som fritidspedagog på Nya Rydsskolan är du tryggheten, utmanaren, uppmuntraren och utvecklaren. Det innebär att du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och att du tycker om att se elever växa och utvecklas. Du anser att systematiskt kvalitetsarbete i fritids är självklart och du drivs av att vara en del av utvecklingen.

Nya Rydsskolan är en mångkulturell skola i nyrenoverade lokaler som ligger i stadsdelen Ryd i Linköping. Vi arbetar med samlad skoldag där fritidshemsverksamhet är en del av elevers skoldag. Vi arbetar med gemensamma arbetslag för lärare och fritidspedagoger. Du är en självklar del i att skapa goda rutiner och ett framåtsyftande arbetssätt för elevernas hela skoldag och fritidsverksamhet.

Arbetsbeskrivning

Du utvecklar och driver din avdelning tillsammans med de andra fritidspedagogerna på skolan. Du utgår från gällande styrdokument och drivs av att hitta nya sätt att lära och lockar eleverna längre i sin kunskapsinhämtning. Du brinner för att synliggöra lärandet i fritidshemmet och för att hitta kreativa vägar för detta. Du ser möjligheterna för pedagogiskt arbete med Ipad och datorer.

Du har en stor del i att bygga skolans fritidshem till trygga och kreativa lärmiljöer tillsammans med dina kollegor. Har du dessutom behörighet i att undervisa i något praktiskt estetisk ämne är det ett plus men inget krav.

Kvalifikationer

Lärarexamen med inriktning fritidshem/fritidspedagogexamen eller motsvarande pedagogisk högskoleutbildning.

  • Du är ansvarstagande, lyhörd och har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar.
  • Du har förmågan att entusiasmera och engagera och ser inte uppkomna problem som ett hinder utan en utmaning som du vill hitta en lösning på.
  • Du har förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag samt har ett professionellt förhållningssätt i mötet med barn och föräldrar.
  • Du drivs av en vilja att se möjligheter till förbättringar både för verksamheten, för eleven och för dig själv.

Stor vikt kommer läggas vid din personliga lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 9 augusti 2016