Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Heminstruktör/vuxenpedagog för synnedsattaSista ansökningsdatum: 2016-11-21
Referensnummer: 121288

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Gunilla Rolling, 013-263110

Ansök här!

 Om arbetsplatsen

Heminstruktörerna är en verksamhet som vänder sig till människor med synnedsättningar och hörselnedsättningar. Vi söker nu en ny heminstruktör 100%, tillsvidareanställning.

Verksamheten bedrivs i centrala lokaler i Linköping.

Arbetsbeskrivning

Målet är att stötta synnedsatta, så att de i största möjliga utsträckning kan leva ett självständigt liv. Det kan handla om människor som nyligen fått en ögonsjukdom eller personer som levt med synnedsättningar under lång tid. I uppdraget ingår:

  • Hembesök och individuellt stöd, för att kartlägga enskildas behov av stöd och hjälp, utifrån synnedsättningen
  • Stöd till enskilda i kontakt med myndigheter och andra samhällsinstanser
  • Gruppverksamhet utifrån behov som finns i målgruppen
  • Samverkan med Syncentralen, servicehus, äldreboenden m.fl.
  • Utbildning av vårdpersonal
  • Utveckling av verksamheten utifrån aktuell forskning inom området

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med personer över 18 år, med synnedsättning.

Lämplig utbildning kan t.ex. vara  undersköterska med erfarenhet av arbete med synnedsatta, vuxenpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig för tjänsten. Har du dessutom arbetat med gruppverksamheter eller med undervisning, är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver vara lyhörd, empatisk och har förmåga att motivera och inspirera människor.

Vi ser att du är mycket självständig och lösningsfokuserad då arbetet innebär en del ensamarbete.

Körkort är ett krav.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 21 november 2016