Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

HR-konsult för Västra skolområdetSista ansökningsdatum: 2017-03-05
Referensnummer: 135534

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Madeleine Zerne, 013-26 30 19

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Västra skolområdet söker en HR-konsult. Linköpings kommuns verksamhet inom förskola och grundskola är indelad i fyra geografiska skolområden. Varje skolområde leds av en skolområdeschef med ekonomer och HR-konsulter som stödfunktion.

Arbetsbeskrivning

Som HR-konsult hos oss kommer du att arbeta i ett team tillsammans med skolområdeschef, ekonomer och HR-konsult för att ge kvalificerat HR-stöd till skolområdets förskolechefer, rektorer samt skolområdeschef. Genom nära samverkan är syftet att skapa goda förutsättningar för hög måluppfyllelse i skolområdets verksamheter. Du ingår i ett nätverk för HR-konsulter inom utbildningsförvaltningen där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll.

I arbetet som HR-konsult ska du:

 • vara ett kvalificerat stöd till skolområdets förskolechefer, rektorer och skolområdeschef inom arbetsrätt, anställningsvillkor, arbetsmiljö, personal- och kompetensförsörjning, rehabilitering, organisationsutveckling samt jämställdhets- och mångfaldsarbete.
 • på skolområdesnivå initiera, planera, samordna, följa upp och analysera utvecklingen inom HR-området ur ett operativt såväl som ett strategiskt perspektiv
 • arbeta aktivt i team tillsammans med skolområdeschef, ekonomer och HR-konsult i utvecklingen av skolområdet.
 • samarbeta med skolområdets ekonomer i personalekonomiska frågor.
 • tillsammans med skolområdets förskolechefer och rektorer säkerställa att gällande avtal, lagar, riktlinjer och policies inom HR-området implementeras och följs.

Kvalifikationer

Vi vill att du har högskoleutbildning med personal- och arbetslivsvetenskaplig inriktning. Erfarenhet från ett eller flera av PA-områdena ovan är meriterande.

Vi söker dig som:

 • är känslomässigt stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig till olika parter på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • arbetar bra tillsammans med andra och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
 • är en god lyssnare och har en god kommunikativ förmåga samt löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • har ett konsultativt arbetssätt och är serviceinriktad.
 • ser sammanhang och prioriterar rätt frågor. Identifierar, strukturerar och analyserar komplexa frågor utifrån ett beteendevetenskapligt perspektiv, bryter ned dem i delar och löser dem. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt anpassar dina handlingar efter detta. Har förmågan att se verksamheten i helhetsperspektiv, kan koppla ihop helheter och delar, framtid och nutid.
 • drivs av en vilja att se möjligheter till förbättringar. Tar gärna initiativ. Sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Har förmåga att snabbt kunna anpassa dig till nya eller förändrade krav och förutsättningar.

Välkommen med din ansökan!

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 5 mars 2017