Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

HR-konsult med administrativ inriktning till UtbildningskontoretSista ansökningsdatum: 2017-06-14
Referensnummer: 155079

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Camilla Mathiesen Almström, HR-konsult, 013-26 37 37
Anne Enström, 013-20 56 04

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Förskola, grundskola, fritidshem, gymnasieskola, särskola, vuxenutbildning samt arbetsmarknad och integration ingår i Utbildningsförvaltningens verksamhetsområde. Verksamheterna är organiserade under två nämnder, Barn- och ungdomsnämnden och Bildningsnämnden, som är ytterst ansvariga för verksamheten. På Utbildningskontoret arbetar chefer och tjänstemän som leder den verksamhet som nämnden har fattat beslut om. Det finns flera avdelningar på Utbildningskontoret. HR-avdelningen arbetar med förvaltningens och kontorets personalprocesser.  

Arbetsbeskrivning

Utbildningskontorets HR-avdelning söker en HR-konsult med administrativ inriktning mot personaladministration. Uppdraget innebär att cirka 50% av arbetstiden ägnas åt personaladministration.

Du kommer att tillhöra Utbildningskontorets HR-avdelning och vara direkt underställd Utbildningsförvaltningens HR-chef. Som HR-konsult kommer du att arbeta med uppdrag mot Utbildningskontorets chefer i personalprocesserna och då framförallt rekryteringsprocessen. Du kommer även att hantera löneprocessen för chefer och tjänstemän som arbetar på Utbildningskontoret. Du kommer att ingå i ett nätverk inom utbildningsförvaltningen där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Dina närmaste kollegor blir förvaltningens HR-samordnare och kommunikatör men du kommer att ha ett stort kontaktnät bestående av chefer, andra HR-konsulter inom förvaltningens verksamheter och administratörer.

I arbetet ska du:

  • Vara ett kvalificerat stöd till Utbildningskontorets chefer inom framförallt personal- och kompetensförsörjning men även arbetsrätt, anställningsvillkor, arbetsmiljö, rehabilitering, organisationsutveckling samt jämställdhets- och mångfaldsarbete.
  • Samarbeta med kontorets ekonomer i personalekonomiska frågor.
  • Tillsammans med kontorets chefer säkerställa att gällande avtal, lagar, riktlinjer och policys inom HR-området implementeras och följs.
  • Samarbeta med andra HR-konsulter och driva utvecklingsfrågor inom personalprocesserna på uppdrag av HR-chefen.
  • Säkerställa att rätt lön betalas ut i rätt tid till anställda chefer och tjänstemän på Utbildningskontoret och ansvara för hanteringen av kontorets personalhandlingar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med personal- och arbetslivsvetenskaplig inriktning. Erfarenhet från ett eller flera av områdena ovan är meriterande.

Du behöver vara initiativrik, självgående och ta ansvar för din uppgift. Du behöver kunna se sammanhang och identifiera, strukturera och prioritera rätt frågor. I arbetet med löner krävs noggrannhet. Vi söker dig som arbetar bra tillsammans med andra och har en god kommunikativ förmåga. Du behöver ha ett konsultativt arbetssätt och vara serviceinriktad.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 14 juni 2017