Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

HR konsulter, Rekryterare & AdministratörerSista ansökningsdatum: 2017-01-31
Referensnummer: 132021

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Patrik Reman, 013-29 46 48

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Linköpings kommun är en personalintensiv organisation vilket ställer höga krav på medarbetarnas kompetens och bidrag till verksamhetens utveckling och måluppfyllelse. Det är avgörande för betydelsen för kvaliteten i verksamheterna att vi kan behålla och rekrytera personal med rätt kompetens.

Avdelningen för Personal och Kompetensförsörjning är en av fyra avdelningar inom kommunledningskontoret och har fokus på att stärka organisationen i förmågan att möta framtiden med rätt kompetens som är den största och viktigaste utmaningen för kommunen som arbetsgivare.

HR verksamhet är en del av avdelningen för personal och kompetensförsörjning. Vi består av 15 medarbetare och erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med stor frihet under ansvar.

Söker Du en arbetsplats där det är högt i tak, där alla har olika uppdrag men jobbar mot gemensamma mål, där vi är måna om varandra och jobbar aktivt med våra gemensamma värderingar då ska Du söka dig till oss.

Arbetsbeskrivning

Avdelningen för Personal och Kompetensförsörjning har ett särskilt ansvar för området arbetsmarknad när det gäller kommunen som arbetsgivare. Avdelningen ska sätta strukturer och arbeta för att möjliggöra att kommunen som arbetsgivare kan ta sitt hållbarhetsansvar och via arbetsmarknadsinsatser bidra till såväl sin egen samt välfärdssektorns kompetens försörjning.

Nu söker vi flera olika tjänster för dig som vill jobba med HR & rekrytering med fokus på arbetsmarknadsinsatser under ett och halvt år. Tjänsterna  innebär att du kommer arbeta med HR & rekryteringsprocessen tillsammans med avdelningen för arbetsmarknad och integration och anställande verksamheter. Med arbetsuppgifter så som att inventera, identifiera, upprätta matchningsprofiler och intervjuer. Säkra att matchningsprofilerna, rekryteringarna, anställningarna och stödet följer det arbetsrättsliga regelverket. Arbetet innefattar handledning och stöd till cheferna ur ett arbetsgivarperspektiv. Informera och motivera verksamheterna inom kommunkoncernen att anställa.

Kvalifikationer

Formell kompetens:

Vi söker dig som har akademisk examen inom området PA/samhällsvetenskap eller annan utbildning som bedöms relevant. 

Erfarenhetskrav:

  • Erfarenhet och kunskaper inom rekrytering eller HR
  • Erfarenhet och kunskaper från att ha arbetat med arbetsmarknadsfrågor
  • Erfarenhet och kunskap av kunskaper i arbetsrätt
  • Meriterande med erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering

Personliga kompetenser:

Stor vikt kommer läggas på personliga kompetenser. Vi söker dig som är självgående, strukturerad och serviceinriktad. Du ska också vara initiativtagande och ha en dokumenterat god samarbetsförmåga. 

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 31 januari 2017