Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Intendent till Friluftsmuseet Gamla LinköpingSista ansökningsdatum: 2016-08-13
Referensnummer: 96323

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Tina Karlsson, 013-20 66 61

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Friluftsmuseet Gamla Linköping består av stadskvarteren med byggnader från förra sekelskiftet, Valla gård med landsbygdens bebyggelse och Vallaskogen. Här möts stad land och skog på gångavstånd från Linköpings centrum.

Friluftsmuseet Gamla Linköping söker en intendent med särskilt ansvar för våra många arbetslivsmuseer (ett 20-tal). Du ska utveckla och samordna verksamheten, och vara friluftsmuseets kontaktperson med de föreningar som driver vissa av museerna i samarbete med oss.

Arbetsbeskrivning

Ansvar för utställningar, museimiljöer, samlingar, dokumentation och programverksamhet i och kring de olika museerna. Visningar och annan pedagogisk verksamhet ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för museisektorn relevant högskoleutbildning (minst fil kand) där det helst ska ingå teknikhistoria, agrar historia, militärhistoria, ekonomisk historia eller motsvarande. Du har tidigare erfarenheter av museiarbete inom utställningar, samlingar, dokumentation och pedagogisk verksamhet. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av att samarbeta med den ideella sektorn och/eller egen erfarenhet av ideellt arbete och allra helst inom fältet arbetslivsmuseer.

Vi söker dig som är strukturerad, idérik, har en stor social kompetens och som gillar att utveckla och förbättra. Du har erfarenhet av förändringsledning och projektledning.

För att kunna ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Linköpings kommun. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta.

Välkommen med din ansökan.

Kultur- och fritidsförvaltningens uppdrag är att erbjuda alla som bor och verkar i Linköpings kommun ett brett och varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter av hög kvalitet. Inom ramen för kultur- och fritidsnämndens viktigaste mål för 2016-2017 ska förvaltningen arbeta för en attraktiv, hälsosam och kreativ kommun. Under de närmaste året står verksamheten för flera spännande utmaningar, som byggnation av ny simhall, ny ridsportsanläggning, utveckling av kreativa mötesplatser för unga vuxna och byggnation av Allaktivitetshus. Som stöd i det strategiska utvecklingsarbetet finns kultur- och fritidskontoret med sakkunniga tjänstemän.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 13 augusti 2016