Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

KommunikatörSista ansökningsdatum: 2017-05-08
Referensnummer: 145264

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Avdelningschef: Helene Larsson, 013-20 64 45

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen är en modern organisation som möjliggör att Linköping utvecklas konkurrenskraftigt, med intressant och berörande stadsbyggnad samt med långsiktig hållbarhet. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare som arbetar inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen. Som kommunikatör hos oss tillhör du kontoret Verksamhetsstöd och uppföljning. Du ingår i en kommunikationsgrupp som består av kommunikatörer och webb/IT-samordnare.

Arbetsbeskrivning

Förvaltningen arbetar aktivt för att kommunicera med våra kommuninvånare på bästa möjliga sätt. Vi har en kommunikationsstrategi som vägleder oss i detta viktiga arbete. Vi eftersträvar en kommunikativ dialog med fokus på digitala kanaler och mänskliga möten. Vårt arbetssätt och bemötande ska speglas av professionalism, engagemang och trovärdighet. Det är då vi når framgång och levererar resultat med högsta kvalité.

Inriktningen på denna tjänst är digitala kanaler som webb och sociala medier. Tillsammans med dina kollegor, utvecklar och samordnar du arbetet med kommunikation och IT på förvaltningen. I rollen som kommunikatör är du dessutom ett stöd till förvaltningens medarbetare i att arbeta fram kommunikationsplaner och genomföra kommunikationsinsatser i våra olika samhällsbyggnadsprojekt. Du kommer också att driva egna kommunikationsprojekt från ax till limpa. I ditt arbete samverkar du med förvaltningens medarbetare och med externa samarbetspartners. I dina arbetsuppgifter ingår även kommunikationsinsatser av mer informationskaraktär exempelvis att skriva och publicera nyheter i våra digitala kanaler.

Kvalifikationer

Är du en drivande och kreativ person som arbetar med ett stort engagemang? Då blir du en utmärkt byggsten i vårt team. Vi vill att du är van att arbeta projektorienterat och tar initiativ som för dina processer framåt och i mål. Du har ett förhållningssätt som är serviceinriktat och trivs med att kommunicera och samarbeta med andra människor. Du lockas av att få hålla på med det du är specialist på – att kommunicera – i en verksamhet där du verkligen gör skillnad i vardagen för våra medborgare!

Vi söker dig som har förmåga att tänka strategiskt samtidigt som du trivs med att arbeta operativt. Du är van att arbeta projektorienterat och vi ser gärna att du tidigare arbetat med kommunikation i olika digitala kanaler. Vi vill även att du har kunskap om relevanta bildbehandlingsprogram och webb-publicering. Som kommunikatör hos oss förutsätter vi att du har god stilistisk förmåga, är en skicklig skribent och har en god känsla för arbetet med text och bild. Du har en högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning.-

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 8 maj 2017