Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

KommunjuristerSista ansökningsdatum: 2017-01-09
Referensnummer: 128078

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Patrik Reman, 013-29 46 48

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Kommunledningskontoret består av förvaltningsledning, kommunledningskontor samt sju uppdragsfinansierade verksamheter. Tjänstemännen leder och utvecklar den kommunala verksamheten på politikernas uppdrag. Vi är cirka 170 medarbetare på förvaltningen. Våra avdelningar ansvarar för bl a utveckling, personal, ekonomi, administration och kommunikation. Du kommer att arbeta tillsammans med 3 andra jurister varav en chefsjurist. Arbetsplatsen är attraktivt belägen i vackra lokaler i Stadshuset i centrala Linköping

Arbetsbeskrivning

Som kommunjurist svarar du tillsammans med kommunens övriga jurister för juridiskt stöd, rådgivning och information till kommunens nämnder och tjänstemannaorganisation. Kommunjuristen har ett omväxlande och mångsidigt arbete. Du ska vara beredd på att arbeta med det mesta inom det juridiska området, men utrymme för specialisering inom något eller några rättsområden är samtidigt möjlig. Kommunjuristen hanterar frågor inom offentlighets- och sekretesslagstiftning, kommunalrätt, plan- och byggfrågor, miljörätt, socialrätt, hälso- och sjukvårdsfrågor, avtal- och entreprenadrätt m m.

Kommunjuristen företräder kommunen i domstol, förhandlar i tvister, ger juridisk rådgivning inom kommunen, biträder vid avtalsskrivning eller tvister, hanterar vissa skadeståndsärenden samt håller interna utbildningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig med juristexamen och några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig förvaltning.

I rollen krävs att du har ett konsultativt förhållningssätt och förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor inom dina sakområden.

Du ska kunna strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt muntligt som skriftligt.

Du är en god analytiker som kan lösa juridiska frågor på så konstruktivt och effektivt sätt som möjligt.

Du har hög integritet, är noggrann och har god samarbetsförmåga. Du tycker om att jobba både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, gärna i kommun eller landsting.

En fördel är om du har ett stort samhällsintresse och tycker det är stimulerande att arbeta i offentlig sektor.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande och vänta därför inte med din ansökan.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 9 januari 2017