Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Koordinator mot fritidsverksamhet till Adjunktens mottagningsenhetSista ansökningsdatum: 2017-04-30
Referensnummer: 145262

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Andreas Persson, verksamhetschef, 013- 26 27 09

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Mottagningsenheten Adjunkten tar emot nyanlända elever som kommer till Linköpings kommun. Här kartläggs elevens styrkor och förmågor och eleven får en ämnes- och samhällsintroduktion. Vårdnadshavaren får också en grund i vad som väntar deras barn i svensk skola. Eleven går här allt från fyra veckor upp till åtta veckor och syftet är att ge eleven så bra förutsättningar som möjligt för fortsatt skolgång. Vi söker en koordinator mot fritidsverksamheten för ett vikariat från 1 augusti 2017 till 31 mars 2018. 

Är du pedagog med inriktning mot fritid och sugen på att prova något nytt? Då är du välkommen att söka till oss på mottagningsenheten Adjunkten!

Arbetsbeskrivning

Rollen som koordinator mot fritidsverksamhet innebär att du introducerar de nyanlända elever i samhället samt skapar kontakter med föreningar, ungdomsverksamheter och andra aktörer som har verksamhet som riktar sig till barn och unga. Du kommer att ansvara för vissa aktiviteter kopplat till ämnesintroduktionen för de nyanlända. Alla elever som kommer till mottagningsenheten får en samhällsintroduktion som du kommer ansvara för tillsammans med övrig personal. Den går ut på att varje elev ska lära känna sin nya stad. Exempel på sådana aktiviteter är studiebesök av olika slag, stadsvandringar och utflykter inriktat mot olika skolämnen. Du kommer även att planera och dokumentera de olika aktiviteter eleverna utför under samhällsintroduktionen.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten är utbildad mot fritid, exempelvis fritidsledare, fritidspedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med nyanlända barn och ungdomar. 

Som person är du trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella. Du har förmåga att se och ta tillvara olikheter och förstår hur bakgrund och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har lätt för att samarbeta och du lyssnar och kommunicerar med andra på ett konstruktivt sätt. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter. Du har förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer och Du väljer att se möjligheter istället för hinder.  

Du ser verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och du drivs av att uppnå resultat och levererar med kvalité. Du är flexibel och har förmåga att snabbt kunna anpassa dig till nya eller förändrade förutsättningar. Vi söker Dig som är utåtriktad med goda kontakter inom föreningslivet och andra organisationer. Vår verksamhet är under ständig utveckling så vi ser gärna att Du är kreativ, drivande och bidrar till detta

Är Du medarbetaren som kan förändra och göra skillnad både för Dig själv och för andra? Har Du förmåga att tänka utanför boxen och tillsammans göra det möjliga möjligt? Då är Du välkommen till oss på Adjunkten

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 april 2017