Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Kurator till FolkungaskolanSista ansökningsdatum: 2017-04-04
Referensnummer: 141886

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Christer Helmersson, enhetschef, 013-
Maria Todea, rektor Grundskolan, 013- 20 76 85
Anne Jonsson, HR konsult, 013-20 76 81

Ansök här!

 

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan ligger i centrala Linköping med närhet till huvudbiblioteket och kulturskolan. Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola med totalt ca 1300 elever och 140 personal. Grundskolan har verksamhet för år 4-9, med inriktning mot musik och dans och science för innevarande år. Från läsåret 17/18 tillkommer ytterligare två inriktningar, konst-och design och hem-och konsumentkunskap. Gymnasieskolan består av tre program – samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och estetiska programmet med musikinriktning. Gymnasiet omfattas också av språkintroduktion. Folkungaskolan är en stor liten skola. Stor för att vi har många intressanta profiler att välja mellan. Liten för att man känner sig trygg och vet vilka de flesta är.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en kurator på 50 % till grundskolan

Som kurator arbetar du med att stödja elever och handleda personal. Uppdraget innebär att utifrån en helhetssyn på individen föra dialog, observera, analysera, förstå och arbeta med sociala processer och problem. Utifrån dina kunskaper ger du förslag på lämpliga strategier, metoder och verktyg för att ge elever möjlighet till ökad måluppfyllelse. I rollen som kurator kommer du att samarbeta med elever och deras föräldrar samt övriga pedagoger och personal på skolan, och att vara en del av skolans elevhälsoteam. Arbetet kan innebära kontakter med andra myndigheter som exempelvis; kommunens socialtjänst, polis och övrig samhällsservice. 

På enheten finns ytterligare två kuratorer. 

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har en socionomexamen eller motsvarande examen. Fördjupad kompetens gällande barn/elever med socioemotionella svårigheter och psykisk ohälsa bedöms som meriterande.

Vi söker dig som:

  • Du har vana med förebyggande elevvårdsarbete samt konsultativt arbete på individ, grupp och strukturell nivå.
  • Du har förmågan att se elevers olika behov och tar hänsyn till deras individuella förutsättningar.
  • Du har en öppen attityd och tycker om att arbeta med ungdomar och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt.
  • Du har ett inkluderande förhållningssätt i ditt arbete.
  • Du är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och professionella.
  • Du har god samarbetsförmåga och lyssnar och kommunicerar med andra på ett konstruktivt sätt. 

Bifoga ditt examensbevis till din ansökan.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 4 april 2017