Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Lärare i SVA och annat ämne till Språkintroduktion på FolkungaskolanSista ansökningsdatum: 2017-07-30
Referensnummer: 159562

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Anders Wänström, rektor , 013-20 68 65
Anne Jonsson, HR-konsult, 013-20 76 81

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Folkungaskolan ligger i centrala Linköping med närhet till huvudbiblioteket och kulturskolan. Folkungaskolan är en kombinerad grund- och gymnasieskola med totalt ca 1400 elever och 140 personal. Grundskolan har verksamhet för år 4-9, med inriktning mot musik, dans, science, hemkunskap samt konst och design. Gymnasieskolan består av tre nationella program och ett introduktionsprogram – samhällsvetenskapsprogrammet, ekonomiprogrammet och estetiska programmet med musikinriktning samt språkintroduktion. Folkungaskolan är en stor liten skola. Stor för att man har många intressanta profiler att välja mellan. Liten för att man känner sig trygg och vet vilka de flesta är.

Arbetsbeskrivning

Folkungaskolan har sedan ht 2016 språkintroduktion. Personalgruppen på språkintroduktion arbetar nära tillsammans med skolledningen och har under året byggt upp språkintroduktion. Vi kommer under hösten fortsätta bygga upp och utveckla språkintroduktion och behöver nu en ny lärare som kan bli en kugge i vårt kugghjul. Du kommer undervisa i svenska som andra språk men möjlighet finns att kunna undervisa i fler ämnen. På Folkungaskolan har vi elever både på mellannivå och fortsättningsnivå. Undervisning kommer sker på båda nivåerna. Du kommer bli mentor för ett antal av eleverna.

Kvalifikationer

Du ska ha lärarlegitimation i SVA och något/några fler ämnen. Andra ämnen som engelska, SO och matematik är meriterande.

Vi söker dig som kan tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet. Du är noggrann och väl medveten om skolans olika mål. Du kan och vill samarbeta med andra människor. Det är meriterande om du har arbetat med elever på språkintroduktion, elever i behov av extra stöd och/eller elever som inte har svenska som första språk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Viktigt att du bifogar din lärarlegitimation till ansökan. Har du ingen legitimation bifoga ditt examensbevis. Är du nyexaminerad lärare bifoga ett studieintyg med information om inriktning, avslutade kurser och poäng (ej Ladok).

Våra arbetsplatser skall kännetecknas av engagerade och ansvarsfulla medarbetare med hög kompetens, där ett öppet arbetsklimat råder och mångfald bejakas. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 juli 2017