Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

MätningsingenjörSista ansökningsdatum: 2017-05-29
Referensnummer: 142849

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Maryam Zeitooni-Dicker, 013-206368

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Kommunlantmäteriet är ansvarig för lantmäteri- och kartverksamheten i Linköpings kommun och utför uppdrag och tjänster åt allmänheten och näringslivet samt kommunens förvaltningar och bolag. Kommunlantmäteriet består av de två avdelningarna, GIS och landskapsinformation och Lantmäterimyndigheten. På kontoret arbetar 27 medarbetare som kartingenjörer, mätningsingenjörer, GIS-ingenjörer och förrättningslantmätare.

Arbetsbeskrivning

Som mätningsingenjör hos oss kommer du att tillhöra avdelningen GIS och landskapsinformation. Avdelningen ansvarar för att samla in och förvalta geografisk information och även att förvalta det geografiska informationssystemet i Linköpings kommun, kallat LinGIS. Arbetet utförs med modern mätningsutrustning, med CAD-program och webbGIS-tjänster för att lämna och hämta data till fältdatorn samt redigera fältmätningsresultat. Utöver att utföra den mätning som krävs för att hålla vår geografiska databas uppdaterad och för att fullgöra våra skyldigheter när det gäller myndighetsärenden så utför vi även andra typer av mätningsuppdrag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är mätningsingenjör eller har annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.

Vi söker dig som är en självgående person och som har förmågan att organisera, prioritera och planera ditt arbete. Du är serviceinriktad, tycker om att samarbeta och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Vi vill att du är uthållig och noggrann och att ditt arbete håller hög kvalité.

Du är medveten om att du representerar Linköpings kommun när du möter kunder och medborgare i dina uppdrag och ser det som ett roligt och intressant inslag i vardagen. Det driver dig att göra våra kunder nöjda.

Vi vill att du har erfarenhet från att ha jobbat med:

  • utstakning och inmätning av hus
  • mätning för ajourhållning av kommunala kartdatabaser
  • projekteringsmätning

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av mätning för nybyggnadskartor, grundkartor och lantmäteriärenden.

Det är meriterande att ha jobbat med moderna totalstationer och GPS-utrustning från Trimble samt med programvaran TopoCad. Det är också en fördel om du har jobbat med GIS och CAD, t.ex. med ArcGIS eller AutoCad. Vi vill att du har goda datorkunskaper och är van att dokumentera och presentera dina resultat i Office programmen. Körkort är ett krav och vi vill att du har god lokalkännedom i Linköpings kommun.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 30 maj 2017