Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Miljöskyddsinspektörer



Sista ansökningsdatum: 2016-09-14
Referensnummer: 109825

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Reidar Danielsson, miljöchef, avd.chef hälsoskydd, 013-20 67 47
Anna Gustafsson, avd.chef miljöskydd, 013-20 68 77
Malin Hultegård, avd.chef livsmedel, 013-20 61 83

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Som miljöskyddsinspektör hos oss är du placerad på Miljökontoret som är ett av fyra kontor på förvaltningen. Vi har ett nära samarbete inom hela förvaltningen och har ett processorienterat arbetssätt. Miljökontoret leds av en miljöchef och är organiserat i tre områden; miljöskydd, hälsoskydd och livsmedel som vart och ett leds av en avdelningschef. Här får du arbeta tillsammans med 40 engagerade och kompetenta kollegor. Vi är en flexibel organisation och ser gärna att våra medarbetare har en bred kompetens inom flera av våra tre verksamhetsområden för att alla ska kunna vara delaktiga och bidra till helheten. Kontoret arbetar under en bygg- och miljönämnd.

Arbetsbeskrivning

Vi behöver nu rekrytera miljöskyddsinspektörer till vårt kontor. En tillsvidareanställning inom miljöskyddsområdet och en tillsvidareanställning inom hälsoskyddsområdet. Dessutom behöver vi rekrytera visstidsanställningar på ett år inom områdena livsmedel, miljöskydd och hälsoskydd.

Som miljöskyddsinspektör hos oss ansvarar du för tillsyn inom våra områden. Du har varierande uppdrag beroende på din kompetens och intresseområden. Arbetet sker både självständigt och i grupp utifrån uppdragens karaktär. Du ansvarar också för att ge service och rådgivning till kommunens invånare och företag. Du är delaktig i och bidrar aktivt till det kontinuerliga utvecklingsarbetet som sker på kontoret. Vi har en flexibel organisation vilket innebär att arbetsuppgifterna med tiden kan komma att förändras.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en högskoleexamen inom något eller gärna flera av områdena miljöskydd, hälsoskydd och livsmedel eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning och erfarenhet. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Vidare kräver arbetet att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i det svenska språket, samt att du har B-körkort.

Vi vill att du är engagerad och tillför energi i arbetet. Du är serviceinriktad och trivs med att ha många kontaktytor. Du tycker om att samarbeta och relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en god förmåga att självständigt strukturera, genomföra och följa upp arbetet inom ditt ansvarsområde. Du har ett helhetstänkande och ser möjligheterna inom nya arbetsområden samt bidrar aktivt till att utveckla nya arbetssätt.

Vill du ha ett jobb där du gör avtryck och bidrar till en hållbar samhällsutveckling? Då ska du söka till oss!

Samhällsbyggnadsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi är en modern organisation som möjliggör att Linköping utvecklas konkurrenskraftigt, med intressant och berörande stadsbyggnad samt med långsiktig hållbarhet. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med verksamheter och medarbetare som arbetar inom olika delar av samhällsbyggnadsprocessen.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 14 september 2016