Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Museivärdar i stadskvarterenSista ansökningsdatum: 2017-02-05
Referensnummer: 127209

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Kontaktperson:
Lotta Jerndal intendent pedagogik, 013-206814

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Friluftsmuseet Gamla Linköping består av stadskvarteren med byggnader från förra sekelskiftet, Valla gård med landsbygdens bebyggelse och Vallaskogen. Här möts stad land och skog på gångavstånd från Linköpings centrum. Vi söker nu nya medarbetare inför Tidernas sommar 2017.

Övrig information: Vi tillhandahåller tidsenliga arbetskläder och internutbildning. Timanställning med schemalagd arbetstid även helger. Betald internutbildning 9-10 & 15-16 maj. Obligatorisk.

Arbetsbeskrivning

Museivärdar i våra museer i stadskvarteren – bemanna museerna och levandegöra miljöerna med kulturhistoriska sysslor. I arbetet ingår även dagliga introduktioner/visningar, på svenska såväl som engelska, av området och att informera våra besökare om besöksmålet Friluftsmuseet Gamla Linköping.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om människor och har en utpräglad servicekänsla och vilja att göra besökarens vistelse till en fantastisk upplevelse. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är flexibel, lyhörd i mötet med våra besökare, ansvarstagande och självgående. Språkkunskap är viktigt, gärna tyska. God engelska är ett krav. Du har ett stort intresse för kulturhistoria/byggnadsvård/museer. Erfarenhet av museiarbete eller annan besöksnäring är meriterande, liksom färdigheter inom hantverk, berättande och slöjd. För oss är det också meriterande om du kan arbeta extra under höst och vår. Högskola/Universitet eller likvärdig utbildning inom kulturhistoriska ämnen/museiämnen krävs. Examen är dock inte nödvändigt. Söker du flera av våra tjänster, så motivera gärna hur du tänker kring tjänsterna.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 5 februari 2017