Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Politisk sekreterare, Miljöpartiet de gröna i LinköpingSista ansökningsdatum: 2017-05-16
Referensnummer: 149185

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Birgitta Rydhagen, kommunalråd miljöpartiet , 072-582 81 47

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Vi är cirka 170 medarbetare på förvaltningen.

Den politiska majoriteten i Linköping består av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna och går under namnet Koalition för Linköping.

Arbetsbeskrivning

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande och utmanande arbete. Du kommer att jobba med allt från dagsaktuella politiska frågor till långsiktig planering. Du kommer att ha kontakt med media samt ta fram underlag inför debatter, möten och medieutspel.

Administrativa och kommunikativa arbetsuppgifter såsom mötesplanering, skrivande av protokoll, kommunikation via sociala medier samt samordning av aktiviteter kommer också att ingå i tjänsten.

Den politiska sekreterarens ansvar är främst att bistå kommunalråden och ordföranden i nämnder och kommunala bolag med administrativt och kommunikativt stöd.

Mycket samarbete sker med övriga koalitionspartiers politiska sekreterare och med kommunens kommunikationsavdelning. Arbetsledare är kommunfullmäktigegruppens gruppledare.

Kvalifikationer

För att passa i tjänsten krävs att du är en god kommunikatör som kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har vana vid mediekontakter. Det krävs en god bedömningsförmåga då många frågor hanteras snabbt och i det offentliga rummet/medialt.

Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet kan periodvis vara stressigt och ställer krav på flexibilitet. Arbetstiden är företrädesvis dagtid, men det förekommer även arbete på kvällar.

Du ska ha en relevant eftergymnasial utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom kommunikation, media eller påverkansarbete. Tidigare erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation är meriterande. Självklart delar du våra gröna värderingar.

Tjänsten är ett vikariat 7 månader med eventuell möjlighet till förlängning.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 16 maj 2017