Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Rektor till Birgittaskolans gymnasiumSista ansökningsdatum: 2016-08-07
Referensnummer: 104565

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Kent Hartman, Gymnasie- och vuxenutbildningschef , 013- 263055/ 076 823 77 32 kent.hartman@linkoping
Anne Jonsson, HR konsult, 013-263349/072 248 65 46 anne.jonsson@linkoping.se

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Birgittaskolans gymnasium erbjuder Vård- och omsorgsprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet och Introduktionsprogram. Vi arbetar aktivt för att alla elever på skolan ska känna sig sedda och utvecklas utifrån sin förmåga. Mer information finns på Länk till Birgittaskolans hemsida.

Birgittaskolans gymnasium tillhör enheten Birgittaskolan och där ingår också IVAS samt Birgittaskolans vuxenutbildning. Birgittaskolans vuxenutbildning bedriver utbildning både på grundläggande nivå och gymnasienivå samt SFI. Vi är totalt ca 200 anställda och 2300 elever. Enhetens verksamheter är samlade i gemensamma lokaler och ligger i Linköpings innerstad med relativt nyrenoverade lokaler.

Organisatoriskt tillhör Birgittaskolan Utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun. Vi är en av 5 kommunala gymnasieskolor.

Arbetsbeskrivning  

Birgittaskolan söker en rektor med ansvar för Samhällsvetenskaps-, Naturvetenskaps- och Vård- och omsorgsprogrammen.

Inom rektorsområdet finns också introduktionsprogram och nationellt godkända idrottsutbildningar. Totalt ca 400 elever. Arbetet som rektor innebär ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Rektor är direkt underställd gymnasie- och vuxenutbildningschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp. Under introduktionsperioden läsåret 16/17 planerar vi att tjänsten kombineras med lärartjänstgöring då nuvarande rektor är kvar men med delvis nya uppdrag. Från sommaren 2017 övergår tjänsten till 100 % som rektor.

På enheten finns ytterligare tre rektorer; med ansvar för Birgittaskolan/IVAS, SFI och Komvux. 

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare inom skolans profilområden och har godkänd rektorsutbildning.

Meriterande för denna tjänst är

  • rektorserfarenhet med budget och personalansvar
  • pedagogiskt utvecklingsarbete
  • erfarenhet av universitet och/eller grundskola
  • erfarenhet från politiskt styrd organisation
  • erfarenhet av vård- och omsorgsarbete

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi söker en stabil och trygg ledare. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och har god samarbetsförmåga. Vi vill att du har god förmåga att se saker från olika infallsvinklar och tar tillvara olikheter. Du drivs av en vilja att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet samtidigt som du arbetar målinriktat och åstadkommer resultat. 

Din ansökan ska innehålla ett kort personligt brev med meritförteckning, lärarlegitimation  och löneanspråk.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 7 augusti 2016