Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Rektor till FredriksbergsskolanSista ansökningsdatum: 2016-08-28
Referensnummer: 108652

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Christel Horsak, 0706-105561

Ansök här!

Vill du vara med och leda Fredriksbergsskolan? Brinner du för att varje elev ska få lyckas utifrån sina individuella förutsättningar? Har du intresse för utvecklingsfrågor och en vilja och en drivkraft att arbeta för att nå höga resultat? Då kan du vara den vi söker!

Om arbetsplatsen

Fredriksbergsskolan är fantastisk! Med sitt natursköna läge utgör Fredriksbergsskolan en oas i Linköpings södra stadsdelar. Hos oss vistas barnen i en trygg och stimulerande miljö. Närheten till naturen stimulerar och aktiverar barnen på ett hälsofrämjande sätt.

Här arbetar 35 kompetenta och engagerade medarbetare för att uppmärksamma var och en av våra 190 elevers enskilda behov. Skolan arbetar aktivt med kollegialt lärande och samarbete mellan olika personalkategorier. Med barnens utveckling och välmående i fokus skapas en trygg och glädjefull atmosfär där barn, personal, fritidsverksamhet och föräldrar arbetar tillsammans.

Fredriksbergsskolan omfattar av en bredd av verksamheter med grundskola F-6, Rh-grupp (en särskild undervisningsgrupp som riktar sig till elever med rörelsehinder), fritidshem samt  autismspektragrupp.

Arbetsbeskrivning

Som rektor ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi. En stor del av ditt uppdrag är det pedagogiska ledarskapet, där verksamhetsutveckling utifrån verksamhetens behov och övergripande mål ligger i fokus.

I ditt arbete som rektor ingår du i en ledningsgrupp tillsammans med andra rektorer och förskolechefer i skolområdet. Ett av de stora fokusområdena i ledningsgruppen är just det pedagogiska ledarskapet. Här finner du professionellt stöd från dina kollegor och du ges möjlighet till kollegial utveckling. Linköpings kommun har i övrigt ett starkt utbud av stödfunktioner i syfte att stötta verksamheternas behov på flera plan som t.ex. ekonomer, HR-konsulter, IT-samordnare samt kvalitetskoordinatorer.

Linköpings kommun har även ett väletablerat chefsprogram och erbjuder ledare utvecklingsstöd för gott ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och vågar vara en tydlig ledare. Du ska vara pedagogernas stöd och samtidigt vara deras utmanare när det gäller skolutveckling. Som ledare är du lyhörd och flexibel och har en förmåga att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten. För dig är det självklart att ta till vara på medarbetarnas olika kompetens, bakgrund och erfarenheter.

Vi vill att du har en pedagogisk högskoleutbildning som lärare samt erfarenhet av arbete som rektor. Vi vill gärna att du också har genomgått statlig rektorsutbildning eller att du nu går rektorsprogrammet. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och genom din yrkeslivserfarenhet har du utvecklat mycket goda kunskaper av tillämpningen av dessa.

Du är en person som tillför entusiasm, energi och lust i samarbetet med medarbetare och elever. Du har god självinsikt, tillit till din egen förmåga och är trygg i dig själv. Du arbetar strukturerat och målinriktat. Vi vill även att du har ett stort intresse för utvecklingsfrågor och är bra på att kommunicera dina visioner samt följa upp resultat.

Du kommer på Fredriksbergsskolan att mötas av en entusiastisk och engagerad personalgrupp med framåtanda. Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering är intervjuer planerade att hållas den 23/8 samt 24/8 i lokaler på Apotekargatan 13 C i centrala Linköping.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 28 augusti 2016