Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Rektor till KatedralskolanSista ansökningsdatum: 2017-05-14
Referensnummer: 147638

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Magnus Nyström, 013-20 75 00

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Katedralskolan är en av Sveriges äldsta gymnasieskolor. Utbildning och utveckling är våra honnörsord. För oss är helhetstänkande och samverkan över program- och ämnesgränser viktigt. Skolan har ca 1100 elever och 100 anställda.

Katedralskolan har Ekonomiprogrammet, Humanistiska programmet Samhällsvetenskaps-programmet, Naturvetenskapsprogrammet, International Baccalaureate (IB) samt Språkintroduktionen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en rektor för Naturvetenskapsprogrammet, Ekonomiprogrammet samt Språkintroduktionen.

Dina arbetsuppgifter blir att fokusera på ett synligt och pedagogiskt ledarskap, vilket innebär att du organiserar, driver och utvecklar verksamheten utifrån skolans uppdrag i lagar, förordningar, läroplan och lokala styrdokument. Du skapar goda relationer och ett gott samarbetsklimat med personal, elever, föräldrar och övriga omvärldskontakter. Genom att våga utmana din omgivning på ett positivt sätt skapar du ett konstruktivt arbetssätt som fokuserar på delaktighet och goda lösningar. Du utgår alltid från en helhetssyn på ungdomarnas livssituation. Tillsammans skapar vi en attraktiv skola som ger elever mycket goda förutsättningar för fortsatta studier på högskola/universitet och för det framtida arbetslivet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara ledare och har ett stort intresse för skolutveckling. Du vill arbeta målinriktat och har förmåga att snabbt anpassa dig till nya förändrade krav och förutsättningar.

Vi söker dig som har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och har en dokumenterad ledarerfarenhet inom skolverksamhet. Erfarenhet från gymnasiet, kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskola och uppdragsutbildning är meriterande. Du är tydlig, strukturerad, orädd och flexibel i ditt ledarskap, har en förmåga att lyssna aktivt och förstå omgivningens synpunkter. Ditt ledarskap ska också kännetecknas av ödmjukhet och ömsesidig respekt.

Det är önskvärt att du har genomgått rektorsutbildning.

Välkommen med din ansökan!

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 14 maj 2017