Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Rektor till T1-skolornaSista ansökningsdatum: 2017-02-03
Referensnummer: 130895

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Madeleine Zerne, 013-263019

Ansök här!

Om arbetsplatsen

T1-skolorna består av Fridtunaskolan och Tunvallaskolan. Skolorna ligger på T1-området i centrala Linköping och är belägna intill en fantastisk utemiljö i Vallaskogen Skolorna ligger på gångavstånd till bibliotek, teater, simhall och konserthus. Här går omkring 500 elever från förskoleklass till årskurs 6.

T1-skolorna kännetecknas av trygghet, respekt och ömsesidigt förtroende. Studieron i klassrummen är god och personalen är engagerad och motiverad. Detta gäller även i högsta grad föräldrarna, som visar ett stort engagemang för sina barns utbildning.

På T1-skolorna är kommunikation och samspel hörnstenar. Hörnstenar som grundas i det utvecklings- och kvalitetsarbete med höga målsättningar som vi hela tiden bygger verksamheten på. För oss är det viktigt att alltid bemöta eleverna utifrån individen. Det är i mötet mellan pedagog och elev som kvalitet skapas. På T- skolorna har vi har höga förväntningar på både personal och elever, det är centralt för elevernas möjligheter att nå så långt som möjligt i sin utveckling. Vår undervisning är varierad och vi arbetar fokuserat med att arbeta efter de mest framgångsrika undervisningsstrategierna.

Arbetsbeskrivning

Som rektor och pedagogisk ledare är en stor del av ditt uppdrag verksamhetsutveckling, utifrån övergripande mål och verksamhetens behov.

Det viktigaste målet är att eleverna får en väl fungerande skolgång och möjlighet till maximalt lärande utifrån givna förutsättningar för varje individ. Du har även uppföljningsansvar för elevens utveckling och undervisning. Du ansvarar för verksamhet, personal och ekonomi.

Västra skolområdet blir ditt arbetsområde. Där ingår du i Västra skolområdets ledningsgrupp tillsammans med områdets övriga rektorer och förskolechefer. Ett av de stora fokusområdena i ledningsgruppen är det pedagogiska ledarskapet. I ledningsgruppen finner du professionellt stöd från dina kollegor och du ges möjlighet till kollegial utveckling. I Linköpings kommun har du som chef en god tillgång av stödfunktioner i syfte att stötta verksamhetens behov på flera plan som t ex HR-konsulter, ekonomer, IKT-samordnare och kvalitetskoordinatorer.

Linköpings kommun har även ett väletablerat chefsprogram och erbjuder ledare utvecklingsstöd för gott ledarskap.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill och vågar vara en tydlig ledare. Du brinner för utveckling, är påläst och med där det sker!

Du ska vara pedagogernas stöd och samtidigt vara deras utmanare när det gäller skolutveckling.

Vi vill att du som rektor har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning. Har du dessutom genomgången rektorsutbildning eller att du nu går rektorsprogrammet, är det meriterande. Du är väl bekant med skolans styrdokument. Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete samt av någon arbetsledande funktion i liknande verksamheter. Även erfarenhet av samarbete/samverkan med andra aktörer såsom socialförvaltningen och BUP med flera, är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Du är en engagerad pedagogisk ledare med förmåga att:

  • se den individuella utvecklingspotentialen hos varje medarbetare
  • leda och följa upp den pedagogiska verksamheten
  • vara lyhörd och flexibel för att skapa delaktighet och samsyn kring verksamheten
  • vara tydlig i din kommunikation, ta beslut och ange riktningen för verksamheten
  • se konflikter och lösa dessa på ett konstruktivt sätt
  • ta till vara på medarbetarnas olika kompetens, bakgrund och erfarenheter

Som person:

  • är du nyfiken och har ett stort intresse för utveckling
  • har du en positiv inställning och ser möjligheterna
  • har du en sund människosyn, är samarbetsvillig och närvarande
  • är du noggrann och strukturerad


Är du rektorn och medarbetaren som brinner för utveckling och är med där det händer? Kan förändra och göra skillnad i den pedagogiska verksamheten? Har du förmåga att tänka kreativt och tillsammans med personalen göra det möjliga möjligt?

Då är du välkommen med din ansökan!

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 3 februari 2017