Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Rektor/Lärare till nystartad SFI-verksamhetSista ansökningsdatum: 2017-01-08
Referensnummer: 128342

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Kontaktperson:
Kent Hartman, Enhetschef, 013-263055
Tilda Eriksson, HR-konsult, 013-263349

Ansök här!

Drivs du av att entusiasmera och engagera? Arbetar du målinriktat och vill du vara med och starta en ny SFI-verksamhet? I så fall vill vi att du söker vår tjänst som rektor och lärare till vår nya satsning.

Om arbetsplatsen

Birgittaskolan har fått i uppdrag att starta en nya SFI-verksamhet. Verksamheten är placerad på Tannefors center.

Birgittaskolans vuxenutbildning bedriver utbildning både på grundläggande nivå och på gymnasienivå samt SFI. Inom nuvarande rektorsområdet för SFI finns totalt ca 850 elever och ca 60 lärare. På enheten finns ytterligare tre rektorsområden varav två är gymnasieutbildning. Vi är totalt ca 200 anställda och 2400 elever. Organisatoriskt tillhör Birgittaskolan Utbildningsförvaltningen i Linköpings kommun.   

Arbetsbeskrivning

Arbetet som rektor innebär ansvar för den löpande verksamheten. Arbetet består av att fokusera på verksamheten ur ett helhetsperspektiv med ansvar för ekonomi, personalen och verksamheten samt att driva verksamhetsutveckling utifrån behov och övergripande mål.

Rektor är direkt underställd gymnasie- och vuxenutbildningschef och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Viss tid av tjänsten kommer innebära att du arbetar som lärare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad SFI-lärare med relevant erfarenhet. En godkänd eller påbörjad rektorsutbildning är en stor fördel. Om inte ska du vara beredd att genomföra en sådan.

Vi söker dig som är en stabil och trygg ledare. Du relaterar till andra människor på ett lyhört och smidigt sätt och har god samarbetsförmåga. Vi vill att du har god förmåga att se saker från olika infallsvinklar och tar tillvara olikheter. Du drivs av en vilja att tillföra entusiasm, energi och lust i arbetet samtidigt som du arbetar målinriktat och åstadkommer resultat.

Meriterande för denna tjänst är

  • rektorserfarenhet med budget och personalansvar
  • pedagogiskt utvecklingsarbete
  • erfarenhet av universitet och/eller ungdomsskolan
  • erfarenhet från politiskt styrd organisation

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 8 januari 2017