Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: http://www.linkoping.se/kommun-och-politik/kommunens-organisation/krisorganisation/

SamhällsvägledareSista ansökningsdatum: 2016-10-02
Referensnummer: 112352

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Kontaktperson:
Anita Björk, 013-206193

Ansök här!

Om arbetsplatsen

Medborgarkontoret med 15 medarbetare utgör en del av kommunens avdelning för kommunikation och samhällsutveckling och förutom att arbeta med generell samhällsinformation erbjuder kontoret också bostadsinformation, budget- och skuldrådgivning, konsumentvägledning samt tomtförmedling. 

 

Arbetsbeskrivning

Du kommer att arbeta med personliga möten i en öppen miljö utan tidsbeställning där du ger information och vägledning utifrån individers och gruppers behov samt också är delaktig i den dagliga verksamheten. Du ska även vara delaktig i att genomföra aktiviteter i syfte att öka kommuninvånarnas kännedom om samhället och dess olika funktioner och efter de behov som framkommer.

Du kommer att ingå i ett arbetslag som bas för kontinuitet och kvalitetssäkring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en samhällsvetenskaplig eller annan för arbetsuppgifterna lämplig högskoleutbildning. Du behöver ha en mycket god kännedom om samhällets funktioner i stort. Erfarenhet och kunskap om den kommunala organisationen och offentlig förvaltning i övrigt värderas högt. Du behöver ha goda kunskaper i engelska. Eftersom arbetet innebär att strukturera information och aktivt delta i att utveckla verksamheten förutsätter vi att du har en god förmåga till problemlösning kombinerat med en utpräglad samarbetsförmåga, flexibilitet och initiativkraft. Vi förutsätter också att du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt har goda datakunskaper.

I arbetsuppgifterna ingår också viss bemanningsplanering och koordination av verksamheten i kontorets informationsdiskar.

Du drivs av en vilja att se möjligheter till ständiga förbättringar för medborgarna både genom den egna verksamheten och via andra aktörer.

Stor vikt kommer att fästas vid utpräglad servicekänsla och personlig lämplighet.

Tjänsten är till en början en visstidsanställning då ordinarie samhällsvägledare är tjänstledig. Tjänsten kan komma att bli en tillsvidareanställning.

För att kunna ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Linköpings kommun. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta. 

Kommunledningskontoret består av förvaltningsledning, kommunledningskontor samt sju uppdragsfinansierade verksamheter. Tjänstemännen leder och utvecklar den kommunala verksamheten på politikernas uppdrag. Vi har cirka 170 medarbetare på förvaltningen. Våra avdelningar ansvarar för utveckling, personal, ekonomi, administration och kommunikation.
Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner. Nu är vi 150 000 invånare! Kommunen kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang!

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 2 oktober 2016