Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Semestervikariat inom personlig assistans och gruppbostäderSista ansökningsdatum: 2017-06-30
Referensnummer: 132506

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Om arbetsplatsen

Inom LSS Funktionsstöd finns ett antal gruppbostäder som erbjuder boende till personer med utvecklingsstörning och svåra beteendestörningar. Målsättningen är att i första hand skapa ett bra boende för individen. Vi erbjuder också personlig assistans till personer med en funktionsnedsättning. Vi stödjer personen med olika saker i dennes dagliga liv.

Vi söker nu dig som är intresserad av att timvikariera hos oss. Vi har behov av dig som kan börja redan nu men även dig som kan arbeta i sommar! Vi har två semesterperioder 25-28 samt 29-32 vänligen uppge i din ansökan vilken/vilka perioder du kan arbeta.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som vårdare/vårdare i behandlingsarbete innebär att stödja brukarna till självständighet. Arbetsuppgifterna innebär att du ger stöd till brukarna i det vardagliga livet, fritiden, hälsa och funktionsförmåga.

Att arbeta som vårdare i behandlingsarbete innebär också bland annat att bemöta/behandla beteendeproblem vilket kräver stort ansvar, stor kunskap och full respekt för den enskilde individens integritet. Arbetet ställer stora krav på dig att vara en god förebild för brukarna.

Arbetet som personlig assistent innebär att du arbetar åt en person med funktionsnedsättning och stödjer denne med olika saker i hans eller hennes dagliga liv. Arbetsuppgifterna skiftar beroende på vem du arbetar hos. Viktiga egenskaper som personlig assistent är att du är empatisk och lyhörd. Att arbeta som personlig assistent handlar om att bidra till brukarens egna resurser frigörs och utvecklas.

I arbetet som vårdare/vårdare i behandlingsarbete/personlig assistent ingår att hjälpa till och stötta vid vardagliga sysslor så som städa, tvätta, göra inköp, matlagning. Det innebär också personlig omvårdnad, medicinhantering och dokumentation.

Kvalifikationer

Godkänd examen alternativt pågående utbildning inom barn och fritidsprogrammet/omvårdnadsprogrammet. Vi ser gärna sökande som studerar på högskola inom närliggande område samt har erfarenhet av arbete inom LSS Funktionsstöd. Vi söker i första hand utbildade medarbetare till tjänster som vårdare, vårdare i behandlingsarbete och inom personlig assistans. I vissa fall kan även personer med annan lämplig erfarenhet bli aktuella.

Du ska behärska svenska språket i tal och skrift samt ha kännedom om LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat brukarens självbestämmande och delaktighet.

Arbetet kräver att du har viss datavana, tidigare erfarenheter av omvårdnad ses som en merit.

För vissa vikariat krävs det att du har körkort samt tillgång till egen bil.

Vi behandlar inkomna ansökningar kontinuerligt och matchar med kompetens mot verksamheternas behov.
 
Sök tjänsten vi denna länk:

http://web103.reachmee.com/ext/I017/1115/apply?site=6&lang=SE&validator=e7b42d49433ee7b2c498c228561c4879&job_id=6

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 1 juli 2017