Fortfarande eldningsförbud i Linköping och hela Östergötland. Läs mer här: Eldningsförbud, mer information

Semestervikarierande vårdare till LSS verksamheter för barn och ungdomarSista ansökningsdatum: 2017-03-31
Referensnummer: 137843

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 3 månader

Kontaktperson:
Anette Fornell, 013-205539
Katarina Mattsson, 013-295539

Ansök här!

Om arbetsplatsen

LSS barn o ungdom söker ett antal semestervikarier för tjänstgöring främst under ordinarie personals ledigheter. Arbete utförs på rullande schema dag-, kväll- och helg. Tjänster finns för enbart nattarbete. Vi kommer anställa både timavlönade och månadsavlönade semestervikarier under perioden 1 juni – 31 augusti.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att på delegation utföra vissa medicinska uppgifter, dokumentera enligt gällande lagstiftningar och samverka med anhöriga och externa aktörer. Arbetet varierar beroende på funktionsnedsättningen hos barnen men innebär daglig omvårdnad och livsföring. Barnen ska erbjudas meningsfull sysselsättning, ADL-träning, kommunikation, lek och samvaro samt röra sig ute i dagliga samhället.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha fyllt 18 år, ha studerat minst två år på omvårdnadsprogrammet, barn och fritidsprogrammet eller läser till sjuksköterska, arbetsterapeut eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Fördel är om du känner till LSS-lagstiftningens intentioner om bland annat barn/ungdomars självbestämmande och delaktighet. Arbetet kräver att du har viss datorvana. Erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder samt medicinsk omvårdnad är meriterande.

Som person är du lyhörd och empatisk och har en förmåga att skapa goda relationer. Vi ser att du är lösningsfokuserad och stresstålig då arbetet innebär stort ansvar och förmåga att kunna fatta egna beslut i vissa situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

I denna rekryteringsprocess kommer vi tillämpa löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Därför ber vi dig skicka in ansökan så fort som möjligt.  

Utdrag från belastningsregistret krävs, och ansök gärna om detta i samband med din ansökan till oss. Handläggningstiden på belastningsregister är ca 1-2 veckor. https://polisen.se/Service/Blanketter/Blanketter-belastningsregistret/blankett-4429-LSS-belastningsregistret/

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet.

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi rekryteringsverktyget MyNetwork. Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i den digitala ansökan noga.

Linköpings kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens oavsett kön, könsidentitet/könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras i enlighet med de bestämmelser som regleras av PUL (personuppgiftslagen).Kommunens nämnder är personuppgiftsansvariga för personuppgifter som behandlas inom respektive nämnds verksamhetsområde.

Kommunens verksamheter omfattas av offentlighetsprincipen. Det innebär att uppgifter som lämnas till kommunen kan lämnas ut till den som begär det. Det gäller dock inte uppgifter som omfattas av sekretess.

Mer information om kommunens hantering av personuppgifter, offentliga handlingar och sekretess hittar du här:

www.linkoping.se/kommun-och-politik/overklaga-beslut-rattssakerhet/

Ansök här!

Senast uppdaterad den 31 mars 2017